UPUTIO DEMANT

Oglasio se sin Nikole Ljubičića: Ana Volš nije kćerka bivšeg predsjednika Predsjedništva SR Srbije

Ana je 1. januara je oko četiri ujutru izašla iz porodične kuće u gradu Kohasetu i uputila se na bostonski aerodrom kako bi se ukrcala na let za Vašington, gdje je morala hitno da se javi na posao

Nestala Ana Volš. Instagram

S. S. / Telegraf.rs

9.1.2023

Ana Volš (39), koja je odrasla u Beogradu, nestala je 1. januara u Masačusetsu nakon što je krenula na aerodrom i od tada joj se gubi svaki trag. Danas su mediji u Srbiji objavili informaciju da je Ana Volš (39), Srpkinja koja je za Novu godinu nestala u Americi, unuka jugoslavenskog generala Nikole Ljubičića, svojevremeno jednog od najmoćnijih Srba i najbližih saradnika Josipa Broza Tita te predsjednika Predsjedništva SR Srbije.

Međutim, sin generala Nikole Ljubičića sada je to demantovao i zamolio sve medije da, kako je kazao, uklone, ovu lažnu vijest, prenosi Telegraf.rs.

Vijest je potpuno lažna

- Povodom velikog broja tekstova koji su se danas pojavili u medijima da je Beograđanka nestala u SAD unuka generala Nikole Ljubičića želim da obavijestim javnost da je ova vijest potpuno lažna - navedeno je u dopisu sina generala Ljubičića koji se, također, zove Nikola.

Kako je istakao, general Nikola Ljubičić je imao troje djece, dvije kćerke i sina i od njih sedam unuka i niko od njih nije nestao i nikada nije živio niti živi u SAD, prenosi Telegraf.rs.

"Nepotrebno se uzenimirava porodica"

- Shodno tome, nestala Beograđanka, čije brzo pronalaženje također želimo, nije unuka generala Nikole Ljubičića. Pošto ovakve neistine nepotrebno uznemiravaju i pogađaju porodicu pokojnog Nikole Ljubičića i druge porodice, smatram da je umjesno i potrebno da ovu lažnu vijest uklone svi koji su objavili - naveo je sin generala Ljubičića.

Podsjetimo, Ana je 1. januara je oko četiri ujutru izašla iz porodične kuće u gradu Kohasetu i uputila se na bostonski aerodrom kako bi se ukrcala na let za Vašington, gdje je morala hitno da se javi na posao. Međutim, kako su naveli iz lokalne policije, ona nije stigla na aerodrom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.