STRAVIČAN SLUČAJ

Ispovijest Miloša koji je pronašao napuštenu bebu: Vidio sam ručice kako se pomjeraju

Uplašili smo se jer ne znamo šta se dešava, malo dijete, noć, kolica i ne znam šta da kažem, kazao je

Mjesto gdje je pronađena beba. Screenshot / Tanjug

S. S.

10.1.2023

Miloš Sečivanović porijeklom iz Čačka, koji studira u Kragujevcu nije ni slutio da će tokom šetnje naići na napušteno dijete u kolicima, staro samo godinu dana ostavljeno od strane nepoznate osobe.

Za Telegraf.rs nakon što je identifikovana i uhapšena majka, oglasio se i Miloš gdje je ispričao šta se sve desilo u noći između 9 i 10 januara.

- Vraćao sam se iz teretane, i kod ulaza u zgradu, i pored ulice vidjeli smo kolica. Moja sestra je bila sa mnom, nisam bio sam. Vidjeli smo da nema nikoga, a onda smo prišli kolicima, pomislili smo i da su prazna. Kad smo se približili vidjeli smo ručice kako se pomjeraju - priča Miloš.

Pozvali su pomoć

Uplašeni za dijete, pozvali su pomoć.

- Uplašili smo se jer ne znamo šta se dešava, malo dijete, noć, kolica i ne znam šta da kažem. Pozvali smo policiju i hitnu i ostali pored djeteta dok oni nisu došli i odvezli je u bolnicu - priča Miloš za Telegraf.rs.

Podsjetimo, iz Centra za socijalni rad "Solidarnost" saopćili su da je dijete smješteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja. U Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu sinoć oko 2.45 jedan prolaznik je na trotoaru naišao na kolica sa bebom starom oko godinu dana, ženskog pola.

Zbrinuta djevojčica

Kontaktirao je policiju, a ekipa Hitne pomoći je izašla na lice mjesta, zbrinula devojčicu i prevezla je na odjeljenje Pedijatrije kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.

Iz Policijske uprave Kragujevac su za RTS saopćili da je o svemu obavješteno Osnovno javno tužilaštvo i da je dalje postupanje u tom slučaju u nadležnosti Centra za socijalni rad "Solidarnost".

Iz Centra "Solidarnost" su saopćili da je dijete smješteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja. Naglašavaju da će u nastavku rada na ovom slučaju preduzeti sve neophodne mjere iz svoje nadležnosti, u najboljem interesu djeteta. Kako RTS nezvanično saznaje, nadležne službe su identifikovale majku djeteta, koja je, navodno, ostavila djevojčicu ocu ispred zgrade u kojoj živi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.