REAGIRALA POLICIJA

Video / Misteriozna kugla pojavila se u Japanu na plaži

Ono što je poznato jeste da ta metalna kugla ima prečnik 1,5 metara

Kugla na plaži. Twitter

A. O.

21.2.2023

Misteriozna džinovska metalna kugla nasukala se na jednu od plaža u Japanu i odmah je izazvala pažnju. Kugla je otkrivena u perefekturi Šizoka u gradu Hamacu.

Ono što je poznato jeste da ta metalna kugla ima prečnik 1,5 metara.


O ovom pronalasku obaviještena je lokalna policija, koja je zatvorila plažu. U pomoć su pozvani pripadnici policije obučeni za pronalaženje i deaktiviranje eksploziva kako bi se utvrdilo sadržaj metalne kugle.

Za sada nema informacija o tome, šta bi misteriozna kugla mogla da bude, ali je ovaj neobičan incident poslužio već za zbijanje šala da je u pitanju zmajeva kugla, misleći na istoimeni japanski crtani film, zatim Godzilino jaje, ali bilo je i onih ozbiljnijih koji smatraju da je u pitanju možda morska mina koja je isplivala na površinu iz velikih dubina.


Neke sumnje postoje i da je možda u pitanju metalna kugla koja je bila postavljena u interkontinentalnu balističku raketu umesto bojeve glave, s obzirom da je Sjeverna Koreja već u nekoliko navrata lansirala balističke rakete od kojih su neke preletale Japan na velikoj visini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.