POPULARNA DRUŠTVENA MREŽA

Pao Twitter: Korisnici ne mogu da se uloguju i odu na druge veb lokacije

Korisnicima koji kliknu na linkove prikazana je duga poruka o grešci koja ukazuje da postoji problem sa Twitterovim API-jem

Pao Twitter. AP

H. J. I.

6.3.2023

Twitter je na meti velikog baga koji onemogućava korisnike da se uloguju na njega i da pređu na druge veb lokacije.

Korisnicima koji kliknu na linkove prikazana je duga poruka o grešci koja ukazuje da postoji problem sa Twitterovim API-jem, sistemom koji se koristi za komunikaciju sa drugim servisima, prenosi Independent.

Usluge trećih strana

To znači da se veze koje se dijele na sajtu uopšte ne mogu pratiti.

Činilo se da je Tvitdek, specijalizovanija usluga kompanije za praćenje tvitova, također pokvarena kao rezultat istih problema. Korisnici su vidjeli da je aplikacija potpuno prazna u isto vrijeme kada su veze prekinute.

Ova kompanija je pravila promjene u svom API-ju posljednjih sedmica, očigledno u pokušaju da generiše više novca. Kompanija je nedavno objavila da će u velikoj mjeri smanjiti svoju besplatnu API podršku, efektivno ubiti usluge trećih strana koje se oslanjaju na nju, kao što su Twitter klijenti trećih strana.

Očekuje se reakcija Twittera

Kompanija je obećala da će nova usluga "doći vrlo brzo" u tvitu objavljenom 26. februara sa svog naloga fokusiranog na programere. Možda su najnoviji problemi rezultat dugo očekivanog uvođenja tog novog API-ja.

Tvwitter tek treba da komentariše incident i u velikoj mjeri je raspustio svoj PR tim otkako je novi vlasnik Ilon Mask (Elon Musk) preuzeo kompaniju. Mask nije tvitovao o problemu, a njegov najnoviji post je bio odgovor na članak o transrodnim sportistima koji njegovi korisnici ne mogu da pročitaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.