ZANIMLJIVA SARADNJA

„Epic Worlds“ je film snimljen pametnim telefonom: Kako se pokazala Samsungova kamera

Kamere telefona Galaxy S23 Ultra koristile su se za snimanje u svim uvjetima

„Epic Worlds“ predstavlja poziv za kreatore sadržaja da iskoriste snagu Galaxy uređaja. YouTube

E. Ag.

12.11.2023


Samsung i Galaxy tim su, u saradnji s glumicom Emom Majers (Emma Myers) snimili film „Epic Worlds“. Radi se o jedinstvenom kinematografskom projektu snimljenom u potpunosti pametnim telefonom Samsung Galaxy S23 Ultra.

Različiti žanrovi

Kroz film je ujedinjeno nekoliko različitih filmskih žanrova, čime se redefinirala mogućnost stvaranja mobilnog sadržaja. Film „Epic Worlds“ se gotovo u potpunosti sastoji od sadržaja kojem su pridonijeli korisnici i kao takav dokaz je snažne i otvorene saradnje.

Centralni dio ovog novog pristupa pripovijedanju je kratki centralni film s Emom Majers (poznatom po ulozi u Netflixovoj „Wednesday“) u glavnoj ulozi, koja putuje kroz žanrove noira, naučne fantastike, vesterna, fantazije i akcijskog trilera.

S neuporedivom sposobnošću snimanja scena pri slabom osvjetljenju Nightography omogućuje doista filmsku jasnoću i detalje.

Štaviše, ovaj centralni narativ nadahnuo je i dodatni sadržaj. Diljem svijeta, lokalni influenseri iz tima Galaxy snimili su vlastite scene pametnim telefonom Galaxy S23 Ultra koje su uklopljene zajedno sa centralnim narativom kako bi stvorili spektakl „Epic World“.


- Iznimno sam uzbuđena što me Samsung pozvao da budem dio Galaxy tima. Korištenje pametnog telefona za stvaranje tako nevjerovatnog kratkog filma bilo je zaista izvanredno i potpuno sam uživala u rezultatima i cijelom procesu - rekla je Majers i dodala:

- Privlače me jedinstveni projekti pa mi je rad sa Samsungom pružio priliku da više koristim svoju kreativnost i potaknem druge da isto to učine stvarajući vlastite kratke filmove. Jedva čekam da svi vide završnu kompilaciju „Epic Worlds“ jer je to saradnja na potpuno novom nivou.

Moć Galaxyja

Ovaj projekt slijedi prethodne uspješne kampanje poput „Filmed #withGalaxy“, u kojima se Samsung udružio s poznatim filmskim rediteljima kako bi demonstrirao moć Galaxyja u stvaranju kinematografskog sadržaja, piše Smartlife.rs.

„Epic Worlds“ nastavlja to naslijeđe i pokazuje da kreiranje odličnog sadržaja nadilazi snagu i kvalitet slike te ujedinjuje kreativnost, zajednicu i duh saradnje, što Galaxy svakako potiče. „Epic Worlds“ predstavlja poziv za kreatore sadržaja da iskoriste snagu Galaxy uređaja i ožive svoje najmaštovitije ideje. Uz Galaxy, stvaranje profesionalnog sadržaja dostupno je svima i na svakom mjestu.

Završnu verziju „Epic Worlds“ možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.