DUGA 41,9 METARA

"Istraživač" na otvorenom moru: Zavirite u luksuznu jahtu Kasif

Vlasnici, par duboko povezan s pomorstvom, u projekt su unijeli svoje bogato iskustvo

Kasif jahta - Avaz
Kasif jahta - Avaz
Kasif jahta - Avaz
Kasif jahta - Avaz
Dnevni avaz
+4
E. Ag.

21.2.2024

U industriji dizajna luksuznih jahti naziv Hot Lab je eminentni simbol kreativne genijalnosti i inovativne snage.

Italijanski dizajnerski studio je još jednom dokazao svoju snagu u izradi razvojem enterijera za istraživačku jahtu Kasif od 41,9 metara. Ovaj izuzetan projekt, u saradnji sa Unique Yacht Design i Bilgin Yachts, postavio je novi standard za istraživačke jahte, spajajući svrsishodan stil s neuporedivom pažnjom posvećenom detaljima.

Monako 2023.

Kasif, u prijevodu s turskog kao „istraživač“, debitirala je na Sajmu jahti u Monaku 2023. godine, privlačeći pažnju i entuzijasta i stručnjaka. Jedinstvena kombinacija elegantnog stila i izuzetne efikasnosti trupa jahte omogućava joj da ponudi impresivan domet od preko 5.000 milja pri ekonomičnoj brzini krstarenja, što je čini istinskim oličenjem istraživanja na otvorenom moru.

Vlasnici, par duboko povezan s pomorstvom, u projekt su unijeli svoje bogato iskustvo. Bračni par je nadgledao tehnička pitanja i unio svoje želje u dizajn jahte, pa je tako Kasif postala rezultat ljubavi i stručnosti. Enriko Lumini, partner i šef dizajna Hot Lab, naglašava značaj učešća vlasnika: „Njihove ideje i podrška su bili presudni za krajnji rezultat.“

Sarađujući s Unique Yacht Design, Hot Lab se suočio s izazovom dizajniranja jahte koja ne samo da je pomjerila granice pomorskih performansi već je služila i dvostrukoj svrsi – podržavanju poslovanja vlasnika na moru za uzgoj ribe. Robustan, ali siguran dizajn trupa, inspiriran hvaljenom serijom od 80 metara, umanjuje potrošnju goriva, istovremeno osiguravajući izuzetnu brzinu i efikasnost. Trošeći samo 30 litara goriva pri 8 čvorova i 60 litara pri 10 čvorova, Kasif je svjedočanstvo izuzetnog inženjeringa.

Želje vlasnika

Uloga Hot Lab kompanije u projektu uključivala je prevođenje vizije vlasnika u kohezivni dizajn enterijera. Rezultat je enterijer koji se neprimjetno stapa s funkcionalnim rasporedom jahte, obuhvatajući tri palube i zadovoljavajući želje vlasnika za modernim, savremenim stilom sa suptilnim pomorskim elementima.

Enterijeri na svakoj palubi ističu se varijacijama u stilu i nijansama istaknutih boja. Od kabina pastelnih tonova na donjoj palubi do glavnog salona sa temom bordo bojom i muževnije nijanse u salonu na gornjoj palubi i kancelariji vlasnika, svaki prostor priča jedinstvenu priču.


Značajne karakteristike uključuju namještaj po mjeri i prepoznatljive elemente koji ističu vezu vlasnika sa morem. Kružna rasvjeta u trpezariji, koja predstavlja jato riba, i umjetničko djelo od smole u klubu na plaži, koje podsjeća na val, predstavljaju primjer pažnje posvećene detaljima i pomorskoj temi koja se proteže u Kasif jahti.

Kohezivna priroda enterijera proteže se na svaki komad namještaja, koji je Hot Lab dizajnirao po mjeri kako bi odgovarao zahtjevima vlasnika i općoj temi dizajna jahte. Lumini ističe kancelarijski sto i biblioteku u gornjem salonu kao izuzetan komad, opisujući ga kao „muževan i nježan u isto vrijeme“.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.