ZAMIJENILE KARTE

Izbjegnite gužve: Genijalne aplikacije za praćenje stanja na cestama

Pridružite se vozačima na svom području koji dijele saobraćajne i cestovne informacije

Aplikacije za sigurniji put. Google

Z. K.

25.5.2024

Razne su aplikacije inovativnog tipa zamijenile nekadašnje papirnate karte koje smo razvlačili po automobilima.

Razne su aplikacije inovativnog tipa zamijenile nekadašnje papirnate karte koje smo razvlačili po automobilima. S povećanim brojem putnika u novije doba, na zaslonima telefona osvanule su genijalne aplikacije, piše 24sata. Ovo su neke od njih.

Waze

Waze je najveća svjetska aplikacija za navigaciju i prometne informacije. Pridružite se vozačima na svom području koji dijele saobraćajne i cestovne informacije, uštedite vrijeme i novac i pomozite jedni drugima u prometu. Ovime pridonosite mnoštvom saobraćajnih informacija i lokalnoj zajednici.

- Možete aktivno prijavljivati saobraćajne nesreće, policijske kontrole i druge opasnosti na putu. Primajte cestovna upozorenja na vašoj ruti i pronađite najjeftinije gorivo, šaljite lokacije, dodajte prijatelje i informirajte ih o vašem vremenu dolaska - objavili su.

Google maps i Apple maps

Stari dobri Maps uvijek su pri ruci. Maps su došli ubrzo nakon što su telefoni postali pametni, a danas su nezaobilazan dio svakodnevnog kretanja po gradu i okolici, ali i na putovanju. Mogu se skinuti offline mape, pa tako štedimo data promet.

HERE WeGo: Maps & Navigation

Još jedna odlična aplikacija za kretanje daje razne upute te olakšava kretanje po čitavom svijetu, bez obzira jeste li u vlastitom gradu ili na nekom dalekom putovanju.

- Vozite se javnim prijevozom u više od 1.900 gradova širom svijeta. Ili upotrijebite glasovno navođenje skretanje po skretanje s tačnim uputama za vožnju i idite automobilom. Možete čak pronaći parking na svom odredištu i dobiti vodič izravno do njega. Često posjećujete ista mjesta? Spremite ih u zbirku kako biste ostali organizirani i lakše ih pronašli. Ili koristite prečace da biste dobili upute do njih jednim klikom - objavili su.

Viamichelin

Još jedna super popularna aplikacija za putnike i sve one koji žele znati stanje na cestama i prave rute. Aplikacija je stručnjak za Evropu lako je računati putovanje pješaka, motocikla ili automobila.

- Iskoristite naše višestruke mogućnosti izračuna: najbrža ruta, najekonomičnija ruta ili ruta otkrivanja (koja vam omogućuje odabir najslikovitijih cesta). Navedite informacije o svom vozilu (marka, potrošnja, vrsta goriva itd.) kako biste dobili personalizirane informacije o detaljnim troškovima putovanja automobilom. 

Odaberite usluge duž svoje rute (područja za usluge i odmor, benzinske crpke, hoteli) i konzultirajte odabir Michelinovog vodiča (restorani i turistička mjesta koja ćete posjetiti na svojoj ruti). Naši partneri omogućavaju vam da uštedite novac odabirom jeftinijih alternativa kao što su zajedničko putovanje, iznajmljivanje automobila ili voz - objavili su.

HAK – Croatia traffic info

Od stanja na cestama do raznih alternativnih ruta, naša domaća aplikacija nudi razne opcije za lakše snalaženje. Popularna je među domaćim turistima koji kreću na put na more ili u unutrašnjost, njihovo je stanje na cestama prva stvar koju treba provjeriti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.