Voditeljica „Ja to tako“ na Pinku

Ivana Baltić-Aleksić za "Avaz": Bilo je emisija poslije kojih nisam mogla spavati

Edina BAKIĆ

Foto: Baltić-Aleksić: Imam malo slobodnog vremena


Popularna voditeljica Ivana Baltić-Aleksić skoro dvije decenije druži se s gledaocima ispred malih ekrana. 

Uređivala je i vodila niz zabavnih emisija, a u posljednjih nekoliko godina na Pinku vodi emisiju „Ja to tako“, koja se prikazuje nedjeljnom u poslijepodnevnom terminu.  

Poznata voditeljica ugostila je brojne zvijezde iz regiona, a može se pohvaliti i intervjuima s holivudskim zvijezdama.

Ukus publike

- Bilo je dosta emisija prije i poslije kojih nisam mogla da spavam... Neke od njih su me ispunile srećom, a neke tugom. Najviše pamtim one o kojima sam dugo nakon snimanja razmišljala i obično su te emisije i podigle najveću prašinu u javnosti. Uglavnom, to su priče o prijateljstvima, zloupotrebama, zavođenju, utjecaju politike na kulturu... Od intervjua bih izdvojila, osim najvećih naših zvijezda, i neka od vodećih svjetskih imena s javne scene, poput Bijonse (Beyonce), Breda Pita (Brad Pitt), Hali Beri (Halle Berry), Vila Smita (Will Smith), Šeron Stoun (Sharon Stone), Orlanda Bluma, Kirsten Danst (Dunst)... - govori Baltić-Aleksić.

Je li zahtjevno na jednom mjestu ugostiti nekoliko poznatih ličnosti iz različitih sfera života?

- Zahtjevno svakako jeste jer, osim mojih interesiranja za konkretnog gosta i teme, trudim se da pratim aktuelna zbivanja, ukus i interesiranje moje publike.

Šta je posebna draž emisije koju vodite?

- Mnoge scenarijem nepredviđene segmente često zamijeni spontana i opuštajuća otvorenost gosta, koja emisiju odvede u potpuno drugom pravcu.

Desi li se nekad da tokom trajanja emisije o gostima saznate stvari koje ranije niste znali?

- Da, dešavalo se u mnogim emisijama da su učesnici otvorili dušu i o nekim temama o kojima ni prije ni poslije toga nisu govorili. Te spontane ekskluzive mislim da su obilježile neke od mojih najboljih emisija i tim gostima sam neizmjerno zahvalna.

Porodični život

Skoro dvije decenije prisutni ste na malim ekranima, desi li se nekad da se zasitite svog poziva?

- Tokom svih ovih godina i koncept emisije i teme su se mijenjale i svaki put je bio neki novi izazov. Mislim da sam time uspijevala da izbjegnem da do nekog zasićenja i dođe.

Kako provodite slobodno vrijeme?

- Život mame trogodišnjeg dječaka je ispunjen do posljednje minute. Slobodnog vremena je malo i trudim se, koliko god je to moguće, da ga provedem kvalitetno. Porodični život je pun obaveza, ali i pun ljubavi i divnih trenutaka pa se trudim da i u tom aspektu postignem maksimalan kvalitet. S druge strane, stres je svakodnevni pratilac savremenog života i ja mu se ne mogu oduprijeti.

Informativa me nikada nije zanimala

- U klasičnom smislu ne mogu se zamisliti kao voditeljica dnevnika, informativa tog tipa me nikada nije zanimala. Ali svakako bih voljela da se oprobam u emisijama nekog koncepta koji povezuje informativu i zabavu. Svakako to su neki od mojih planova za naredne sezone - kaže voditeljica.

Privatno putovanje iskoristim za posao

- U Americi živi moj brat i trudim se da njega, ali i porodicu posjetim kada god imam za to vremena. To su lijepa putovanja i druženja. Imala sam i priliku prije nekoliko godina da u Americi snimim intervjue s veoma poznatim i meni dragim ličnostima Dirkom Novickim, Aštonom Kučerom (Ashton Kutcher)...

NA VRH

Podijeli članak na