FILM I TV

Kejt Vinslet otkrila ko je trebao umjesto Leonarda Dikapria glumiti u "Titaniku"

Avaz.ba

5.12.2017

Iako je od svjetske premijere prošlo 20 godina, sve u vezi blockbustera 'Titanic' i dalje je zanimljivo obožavateljima diljem svijeta. 

Ovih dana, iako se mislilo da su sve tajne oko ovog filma odavno otkrivene, otkrilo se i nešto novo, a mnogi se pitaju kako bi izgledalo da je ulogu Džeka Dosona (Jacka Dawsona) umjesto DiKaprija (DiCaprija) dobio njegov kolega, s kojim je Kejt Vinslet (Kate Winslet) bila na audiciji .

Ljubavna priča, koju su i više nego uspješno utjelovili Leonardo DiKaprio i Kejt Vinslet, očarala je mnoge, a njihov tužan kraj mnogi su teško podnijeli.


O ovome je pričala Kejt gostujući u showu 'The Late Show with Stephen Colbert', otkrivši uz sve i kako naslovnu pjesmu 'My Heart Will Go On', koju izvodi Selin (Celine) Dion, nikada ne sluša, kako scena seksa nije niti bila dio scenarija, a uz sve to patila je i od hipotermije nakon snimanja scena u vodi. 


To sve i nije šokiralo gledatelje, koliko informacija da je ona na audiciji glumila s Metjuom Mekonahijem (Matthewom McConaugheyjem), koji se uz DiKaprija borio za ulogu u filmu. 

'Snimala sam s Metjuom, nije li to čudno? Iako smo se super slagali, no to zasigurno ne bi bilo dobro, jer bi gledatelji ostali bez te 'vibre' između Džeka i Rouz (Rose), Kejt i Lea.' 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.