FILM I TV

TV ekipa snimala priče u Visokom i Sarajevu: I bh. olimpijci bit će u japanskom TV serijalu

Elvedina je novinarima pokazala brojna priznanja koja je osvojila

Piše: N. Sm.

9.12.2017

Ekipa Japanske nacionalne televizije NHK boravila je proteklih dana u BiH, a razlog posjete bilo je snimanje specijalnog sportskog serijala “Olimpijci svijeta” povodom Zimskih olimpijskih igara koje se naredne godine održavaju u južnokorejskom Pjongčangu te Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

– S obzirom na to da su naredne Ljetne olimpijske igre 2020. u našem glavnom gradu Tokiju, naš javni televizijski servis počeo je s uvodom u taj događaj pa tako snimamo serijal o Zimskim olimpijskim igrama i olimpijcima koji će nastupiti u Južnoj Koreji naredne godine. Od ljudi iz Olimpijskog komiteta BiH i Skijaškog saveza vaše zemlje saznali smo i došli do Elvedine Muzaferije, koja će u jednoj epizodi serijala imati svojih 30 minuta – objasnio nam je razloge dolaska Masaki Tominga iz TV kuće NHK.

Najprije su, kako je pojasnio, snimali njene treninge, kao i jedan nastup u Italiji, a ove sedmice snimali su u Sarajevu, poznatom po Olimpijskim igrama 1984., te u Visokom, odakle dolazi ova mlada skijašica.

Elvedina Muzaferija trebala bi biti jedna od takmičarki koje će predstavljati BiH na narednim Zimskim olimpijskim igrama, a kako će u serijalu biti predstavljeni takmičari iz BiH i Kazahstana, japanska ekipa odlučila je posjetiti i Visoko, odakle dolazi Elvedina, te razgovarati i s njenim roditeljima, snimiti znamenitosti ovog grada, ali i saznati nešto više o Elvedini i Visokom putem ankete koju su napravili na gradskim ulicama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.