FILM I TV

Serija "Rosanne" vraća se na male ekrane, pogledajte kako glumci izgledaju danas

Avaz.ba

10.12.2017

Roseanne, jedna od najpopularnijih komedija iz 90-tih vraća se na male ekrane.

Zgode i nezgode ne tako tipične američke porodice pratili smo kroz devet sezona od 1988. do 1997., a obožavatelji diljem svijeta s nestrpljenjem iščekuju nove epizode koje bi se trebale pojaviti iduće godine.

Prisjetimo se, priča se vrtjela oko glasne i odvažne majke Rozen (Roseanne) koja pokušava izaći na kraj sa svojom brojnom porodicom, a gotovo 30 godina kasnije dobit ćemo priliku vidjeti šta se događa s njima.

U međuvremenu pogledajte kako danas izgledaju glumci iz serije.

Rozen (Roseanne) Barr- Roseanne

Za ulogu u seriji Rozen dobila je brojne nagrade uključujući Emmy i Zlatni globus, a u posljednje dvije sezone zaradila je čak 40 miliona dolara i tako postala druga najplaćenija žena u zabavnoj industriji, odmah nakon Oprah.

Pojavila se u još nekoliko serija, a imala je i vlastiti talk show koji se prikazivao dvije godine.  Poznata je i političkom aktivizmu, te se 2012. natjecala za predsjednicu SAD-a i dobila samo 0,1 posto glasova. 

Džon Gudmen (John Goodman)- Dan

Opušteni otac porodice Den (Dan) za ulogu u seriji osvojio je Zlatni globus, a kasnije se posvetio filmskoj karijeri.  

Najpoznatije su mu uloge u filmovima "Veliki Lebowski", "Arizona Junior", "Argo" i "Mamurluk 3". Imao je velikih problema s alkoholizmom, a od 2007. posjećuje sastanke Anonimnih alkoholičara. 

Majkl Fišmen (Michael Fishman)- DJ

Glumio je najmlađe dijete u porodici, simpatičnog DJ-a, a nakon završetka serije završio je fakultet i posvetio se produkciji.

Lori Metkalf (Laurie Metcalf)- Jackie

U seriji je igrala ulogu Rozenine sestre Džeki (Jacky) čije je priznanje da je lezbijka obilježilo finale serije.

Pojavila se u još nekoliko serija poput "Treći kamenčić od sunca", "Očajne kućanice" i "Teorija velikog praska", a igrala je glavnu ulogu u HBO-ovoj seriji "Getting off".

Sara Gilbert- Darlene

Nakon uloge buntovne kćeri Darlin (Darlene), pojavila se u još nekoliko serija među kojima je najpoznatija uloga Lesli Vinkl (Leslie Winkle) u "Teoriji velikog praska", a vodila je i CBS-ov talk show "The Talk".  U stvarnom životu bila je u vezi sa svojim dečkom s malih ekrana Džonijem (Johnnyjem) Galeckim, ali su prekinuli kad je Sara shvatila da je lezbijka. 

Džoni (Johnny) Galecki- David

Pojavio se u četvrtoj sezoni kao Darlenin dečko, a do kraja showa njegov lik Dejvid (David) i Darlin su se vjenčali i dobili dijete.

Glumio je u nekoliko filmova među kojima su najpoznatiji "Nebo boje vanilije" i "Znam što si radila prošlog ljeta".  Proslavio se ulogom naučnika Leonarda u hit seriji "Teorija velikog praska". 

Sara Čalk (Sarah Chalke)- Becky

U seriju se uključila u šestoj sezoni kad je zamijenila Lesi (Lecy) Goranon u ulozi starije kćeri Beki Koner (Becky Conner).

Najpoznatija je po ulogama doktorice Elliot Rid (Reid) u "Stažistu" i Stelle Cimerman (Zimmerman) u seriji "Kako sam upoznao vašu majku. "

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.