FILM I TV

Izašao je trailer za film Klinta Istvuda o američkim vojnicima koji su spriječili napad u vozu

Avaz.ba

15.12.2017

Stigao je trailer za novi film Klinta Istvuda (Clint Eastwood) - The 15:17 to Paris. 

Istvud, nakon Oskarom nagrađenog filma American Sniper, snima film po istinitom događaju koji prati trojicu američkih vojnika koji su spriječili teroristički napad u vozu na putu za Pariz.

Istvud se više puta dokazao kao vrhunski reditelj, koji se već neko vrijeme bavi prenošenjem istinitih priča na film. I u tome je zasad vrlo uspješan, kad se uzmu u obzir Million Dollar Baby, J. Edgar, Sully i Invictus. 

Novi film prati trojicu bivših američkih vojnika koji su iskazali nevjerojatnu hrabrost suočeni s teroristima u vozu za Pariz. Baš kao u filmskom scenariju, bivši američki vojnici uspjeli su svladati napadače i spasiti ostatak putnika od neminovne smrti. 

Film je snimljen po stvarnom događaju, a ono što je možda najinteresantnije jest činjenica da glavne likove glume upravo ti američki vojnici koji su se našli u toj situaciji. Entoni Sadler (Anthony), Alek Skarlatos i Spenser Stoun (Spencer Stone) u to su vrijeme služili u različitim granama američke vojske kad su se zajedno zatekli u vozu usred terorističkog napada. 

Zahvaljujući svojoj obuci i hladnim glavama, uspjeli su savladati napadače, čime su trenutno postali heroji cijele nacije.

Pogledajte trailer: 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.