EKSKLUZIV

Krajem februara snimanje nove serije: Hilmijin konak – bosanski „Alo, alo“

E. BAKIĆ
15.12.2017 23:43

Foto: Hadžihafizbegović i Filipović: Dugogodišnje prijateljstvo i saradnja

Snimanje nove serije pod nazivom „Hilmijin konak“, kako „Dnevni avaz“ ekskluzivno saznaje, počinje u Sarajevu krajem februara. Riječ je o humorističkom projektu uspješnog i uigranog dvojca - scenariste Feđe Isovića i reditelja Elmira Jukić, a producirat će ga „Fist“. 

Veliki zalogaj

Prema našim saznanjima, snimanja će trajati nekoliko mjeseci, a radnja je smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata.

Glavnu ulogu, lik Hilmije, igra veliki glumac Emir Hadžihafizbegović, dok će jedna od glavnih uloga pripasti i Tariku Filipoviću.

Kako nam je kazao Feđa Isović, sama činjenica da se radi o jednoj cijeloj epohi, u pitanju je zahtjevan producentski zalogaj, od scenografije, uniformi pa do svega ostalog što prati snimanje.

- Istina je, snimanje nove serije počinje krajem februara ili početkom marta 2018. godine. Serija će biti potpuno, rekao bih, u dramaturškom, ali i u svakom drugom smislu drugačija od onoga što smo radili i što su drugi radili na ovom području – kaže Isović za „Dnevni avaza“.

Otkriva nam da je u pregovorima s glumcima iz cijelog regiona.

- „Hilmijin konak“ obilovat će raznim dijalektima bivše Jugoslavije. Imat ćemo Crnogorce, Makedonce, Dalmatince..., pa će i u tom smislu biti interesantna – kaže Isović.

Desetine profesionalaca

Hadžihafizbegović nam je kazao da se raduje novoj ulozi.

- „Hilmijin konak“ je alegorija na „Alo, alo“, u kojoj sam ja bosanski Rene. Drago mi je da sam ponovo dobio povjerenje produkcijske kuće „Fist“ i reditelja Elmira Jukića, kao i scenariste Feđe Isovića. Raduje me i to što ću zajedno s Tarikom Filipovićem igrati jednu od glavnih uloga – govori Hadžihafizbegović.

Ekipa i epizode 

- Režija: Elmir Jukić

- Scenarij: Feđa Isović

- Produkcija: „Fist“

- Glavne uloge: Emir Hadžihafizbegović, Tarik Filipović

- Epizode: 25

- Trajanje epizode: 35 minuta

NA VRH