FILM I TV

Dragan Stojković Bosanac i Goca Tržan: Šta ne bi oprostili, kako gledaju na konkurenciju, boje li se visine...

Stojković: Ko krade, taj laže

Piše: E. BAKIĆ - E. SKENDEROVIĆ

15.12.2017

Za brojne ljubitelje zabavnih TV sadržaja petak i subota rezervirani su za muzičke šoue - „Pinkove zvezdice“ na Pinku BH i „Zvezde Granda“ na OBN-u.  

Uz takmičare koji pjesmom osvajaju naklonost gledalaca, veliku popularnost uživaju i članovi žirija muzičkih takmičenja.

Jedan od omiljenih sudija u „Grandovom“ studiju je svakako Dragan Stojković Bosanac, koji se uvijek trudi da bude realan i na pravi način ocijeni takmičare.

S druge strane, članica žirija „Pinkovih zvezdica“ Goca Tržan mališane rijetko kad rasplače i svaku sugestiju i kritiku saopći im na vrlo blag način, vodeći računa o tome da ih ne povrijedi.

Ipak, trudi se biti realna te joj ne pada teško nekoga odbiti ukoliko nema talent za pjevanje. Kada smo Bosancu i Goci predložili da u „TV duelu“ odgovore na 10 istih pitanja, rado su pristali.


1. Pada li Vam teško kada morate pritisnuti crveni taster?

2. Šta ne biste nikad oprostili?

3. Šta pomislite kada Vam zazvoni alarm?

4. Estrada je za Vas...?

5. Je li muzički šou u kojem učestvujete doprinio Vašoj popularnosti?

6. Pratite li „Zvezde Granda“/“Pinkove zvezdice“?

7. Šta mislite o Draganu Stojkoviću Bosancu/Goci Tržan?

8. Plašite li se više visine ili zatvorenog prostora?

9. Šta mora imati kandidat za pobjedu?

10. Volite li muškarce s brkovima?/Šta mislite o plavušama?





Dragan Stojković Bosanac

1. Ne. Zato što nikad nikoga ne bih diskreditirao na pravdi Boga. Onaj ko ne zna pjevati, treba biti svjestan toga.

2. Ne bih oprostio krađu, jer ko krade, taj laže, a ko krade i laže, hoće i da ubije.

3. Kad zazvoni ujutro rano, pomislim na porodicu i pogledam jesu li svi na broju. Ako su tu, onda je sve lako. Inače, lako se budim.

4. Estrada je fina zabava koja bi trebala biti razbibriga. Kod nas, u Srbiji, političari su veća estrada od starleta.

5. Dobio sam na popularnosti, blagonaklonosti i prepoznatljivosti.

6. Gledam s vremena na vrijeme. Mislim da nije loša emisija, ali nije bogzna šta, jer sve je već viđeno. Zapravo, žiri je taj koji treba praviti cijelu priču.

7. Poznajem je. Mislim da je harizmatična žena, čiji rad veoma cijenim.

8. Ne plašim se ni jednoga ni drugoga. Visine ne zato što volim pogledati s visine, a ni zatvorenog prostora, naročito kada sam zatvoren s nekim ko mi je drag.

9. Ako je u pitanju šou-program, prije svega, pjevanje, a bogami danas se muzika i gleda. Nisu više radijski pjevači kao što su nekad bili. Potrebni su glas, stas i treće - neko elementarno obrazovanje.

10. Plavuše su mi sasvim OK. Danas je vrlo teško odrediti ko je plavuša, a ko crnka...



1. Uvijek se više radujem nečijem uspjehu i lijepoj interpretaciji, ali i kada je nešto loše, onda otvoreno treba reći. Naročito djeci, jer oni vrlo dobro znaju kada su dobri i kada nisu. Tako da se trudim da budem objektivna, mada mi nije uvijek lako.  

2. Mislila sam da mnogo toga ne bih oprostila, ali sam došla do toga da je ipak ona „nikad ne reci nikad“ zlatna. Svašta sam u životu oprostila i oproštaj je stvar koja nas oslobađa loše energije i emocija. Oproštaj je nešto što moramo imati u sebi da bi nama bilo lakše. Ne praštamo mi nekome zbog njega, nego zbog nas.

3. Zar već...

4. Posao, odnosno radno mjesto.

5. Da budem iskrena, na prevaru su me uvukli u taj šou, ne pratim televiziju, ali možda i jesam. Možda su me ljudi drugačije doživjeli kroz ovaj šou. Možda je i dobro, nije mi škodilo učešće u ovom šouu.

6. Ne, ne gledam televiziju. Trudim se da se ne trujem televizijom, gledam samo filmove i serije, čitam knjige i to je to.

7. Izuzetan muzičar, fantastičan autor, čovjek koji dobro razumije muziku. Apsolutno zaslužuje mjesto u jednom žiriju, jer je toliko uspješnih pjesama napravio da mu treba vjerovati kada nešto kaže.

8. Ne plašim se ničega, ja sam žena koja je skakala padobranom sa 2.500 metara, slobodan pad, a zatvoren prostor mi ne smeta.

9. Mora imati naklonost publike, po meni, generalno, pobjednik nekog talent-šoua mora biti izuzetno harizmatičan i da je fantastičan pjevač, jer nije dovoljan samo „X faktor“.

10. Nisam bila neki veliki fan brkova, ali onda je moj muž pustio bradu i brkove, sad mi ne smetaju. Bosanac ima neke normalne, lijepo podšišane muške brkove, oni su njegov zaštitni znak, ali kad vidim muškarca s dugom bradom, to mi se već ne sviđa.


Goca Tržan

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.