„Ti si moja domovina“ uskoro na Pinku BH

Povratak Šeherzade i Sulejmana Veličanstvenog

E. S.
15.12.2017 20:37

Foto: Korel i Ergenča: Tumače glavne uloge

Na Pink BH uskoro stiže nova turska serija „Ti si moja domovina“. Riječ je o snažnoj ljubavnoj priči isprepletenoj tugom, intrigama i zavjerama, s popularnim glumcima Berguzar Korel i Halitom Ergenčom.

Povratak omiljenog glumačko-ljubavnog para Halita i Berguzar pokazao se kao pun pogodak jer je serija, nakon samo nekoliko epizoda, oborila sve rekorde gledanosti u Turskoj.

Serije govori o Cevdatu i Azize, supružnicima koji imaju troje djece, sina Alija Kemala i kćerke Jildiz (Yildiz) i Halil. Radnja počinje u turskom gradu Solunu, kojem prijeti napad Grka. Cevdat, predani ratnik, odlazi u odbranu grada, a supruzi i djeci zapovjedi da se sklone na sigurno mjesto. 

No, već toga dana Azize prima vijest da je njen voljeni Cevdat mrtav. Odlazi u Izmir, ali ni sedam godina kasnije ne pronalazi utjehu za smrt svog supruga. No, Azize ne zna da Cevdat zapravo nije umro. Ovo je priča o borbi između domovine i porodice.

Turski mediji su seriju „Ti si moja domovina“ već proglasili najboljom koja je snimljena nakon „Sulejmana Veličanstvenog“.

NA VRH