FILM I TV

Ijan Makelen: Glumice nude seks u zamjenu za ulogu!

Avaz.ba

19.12.2017

Glumac Ijan Makelen (Ian McKellen) je još 1998. godine priznao javnosti da je gej, osudio je način na koji je njegov kolega Kevin Spejsi (Spacey) progovorio o svojoj seksualnosti.

Nakon što je glumac Entoni Rep(Anthony Rapp) optužio kolegu Spejsija da ga je silovao kada je bio maloljetan, Makelen je iznio svoje viđenje.

- Nadam se da će takvo ponašanje biti potpuno iskorijenjeno. Postoje ljudi koji iskorištavaju situaciju i lažno optužuju druge - rekao je pozorišni i filmski glumac javnosti najpoznatiji po ulozi čarobnjaka Gandalfa u filmu "Gospodar prstenova".

On kaže da je bitno da žrtve progovore o svojim napadačima, iako im je to teško. 

Ali, Mekelen tvrdi da, prema njegovom iskustvu, glumice nekad same nude seksualne usluge redateljima u zamjenu za ulogu.

- Kada sam počeo da glumim ranih šezdesetih godina, redatelj jednog pozorišta pokazao mi je fotografije glumica koje se prijavljuju na audicije. Na dnu fotografija, neke glumice napisale su da nude seks za ulogu - ispričao je glumac. Dodao je kako su neke od tih žena sebe kasnije proglasile žrtvama.

- Okolnosti pod kojima je to učinio su grozne jer je optužbu za seks sa maloljetnikom povezao sa svojom seksualnošću - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.