FILM I TV

Možete li prepoznati voditelje nekadašnje popularne dječije emisije "Idemo dalje"?

Mladi voditelji sa glumcem Mariom Drmaćom ( Arhiva)

Piše: A.MISIMOVIĆ

27.12.2017

Sjećate li se nekadašnje popularne dječije emisije "Idemo dalje"?

Emisija se emitirala na RTVBH, a mladi glumci i reporteri gotovo iz cijele BiH prenosili su pozitivnu priču i dobre vibracije za najmlađu publiku, ali i one malo starije.

Tadašnju voditeljsku ekipu iz Sarajeva činili su Maja Ibrahimpašić, Arijana Misimović, Kerim Hadžović, Ademir Jakubović, Emir kapetanović, a poseban pečat dao je i glumac Mario Drmać koji se pojavio pod nadimkom Mario Ario.

Iako se emitirala prije više od 17 godina, neki od voditelja su i dalje u sjajnim odnosima.

Nedavna objava Ademira Jakubovića izazvala je mnoštvo pozitivnih komentara na društvenoj mreži Facebook.

"Kada su upitali voditelje nekadašnje dječije emisije: "Šta ćete kad to popijete?", oni su im odgovorili: "IDEMO DALJE!", napisano je uz sliku na kojoj se nalaze još uvijek svima poznati Kerim Hadžović i Ademir Jakubović.


Instagram

Prilozi iz različitih škola donosili su najnovije informacije o aktivnostima učenika i njihovim uspjesima. Obilaskom BiH rađeni su i prilozi o kulturno-historijskim znamenitostima.

Redovno su pristizala pisma podrške iz cijelog svijeta, putem kojih su se rađala nova prijateljstva, razmjenjivale tada "popularne" salvete, slali pozdravi za omiljene aktere ove emisije.

Mnogi su sa nestrpljenjem čekali nedjelju i jutarnje sate ispred malih ekrana, jer su se na neki način osjećali dijelom cijele ove pozitivne priče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.