FILM I TV

Nataša Pavlović, popularna TV voditeljica: Trudim se biti praktična žena

Pavlović: Voljela bih da dan traje 48 sati

E. SKENDEROVIĆ

6.1.2018

Svakodnevni životni izazovi naučili su voditeljicu Natašu Pavlović da postane praktična žena, a svoja iskustva odlučila je prenijeti na gledaoce njene prve istoimene autorske emisije, koja se u BiH emitira na OBN-u, a koju producira Prva TV. 

U razgovoru za „Dnevni avaz“ iz Beograda voditeljica koja se prije nekoliko mjeseci drugi put ostvarila u ulozi majke govorila je o sinovima i suprugu Predragu te gafovima na snimanju, koji su koncem godine rezultirali kolektivnim smijehom i dobrom zabavom.

Najteži dio

- Trenutno sam najviše okupirana emisijom „Praktična žena“. Ima tu dosta posla. Međutim, nije mi ništa teško jer volim svoj posao. Čak kada kažem da mi je to posao, zvuči mi netačno, iako je tačno, jer mi je zadovoljstvo pa mi ne pada teško. Istina, ima mnogo da se radi u samoj pripremi emisije, kasnije slijedi lakši dio jer je već sve pripremljeno, ali osmisliti da bude dobro je najteži dio, jer iziskuje dosta vremena - pojašnjava Pavlović.

Teme za emisiju, dodaje, pronalazi u svakodnevnom životu.

- U izboru teme učestvuje i publika. Zbog posla sada imam manje vremena za privatni život, nekada sam imala puno više. To mi je jedino problem. Voljela bih da dan traje 48 sati - iskrena je Pavlović.

Voditeljica otkriva šta za nju znači praktična žena te priznaje da se i sama trudi biti takva.

Privatno i poslovno

- Praktična žena je za mene ona koja uspijeva izbalansirati svoj privatni i poslovni život, a da ništa ne trpi te da bude sretna, jer to je zapravo najvažnije. Mnogi se trude biti savršeni u svim segmentima, što je nemoguće. Dovoljno je da napravite dobar balans i sklad u svom životu, jer to je danas najteže. U mom slučaju, imam bebu od pet mjeseci, sina koji je krenuo u prvi razred, sve to zajedno treba izbalansirati, što iziskuje dosta vremena - kaže Pavlović.

Veliku podršku Nataši pruža Predrag, s kojim je godinama u sretnom braku.

- Najljepši dio dana je kada, nakon napornog radnog dana, dođem kući, gdje me čekaju suprug i sinovi. Suprug mi je velika podrška, iako i on puno radi, ali divan je. Dobro se organiziramo, pa onda uskačemo jedno drugome i samo tako možemo funkcionirati. Nema podjele poslova na muške i ženske, kako ko šta stigne, tako i radi. Jedino tako je i moguće - govori Pavlović.

Gafovi na snimanju  

- Tokom snimanja emisije dešava nam se da nešto ne uspije, da zagori. Imamo jedan segment koji se zove „ne računa se“, nedavno smo ga baš emitirali. To je kada nešto krene naopako, onda samo kažem „Ne računa se“ da bi kolege u montaži znale da to ne ide u emisiju. Međutim, nedavno smo pustili sve te trenutke, sve te lapsuse koji se, kao, ''ne računaju“ i kvalitetno smo se svi ismijali - prisjetila se Pavlović.

Sve sam želje ostvarila u 2017.

- Osim što bih voljela što više vremena provoditi s najbližima, računam, naravno, roditelje, brata i njegovu porodicu, nakon toga voljela bih otići i na putovanje, iako ne vjerujem da će mi to vrijeme i posao dozvoliti. Prošle godine ostvarila sam mnoge svoje želje, tako da mi za 2018. ostaje samo da uživam s porodicom u svemu što smo ostvarili do sada i da tako ostane, da se ništa ne pokvari - kaže Pavlović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.