FILM I TV

Porodica Versaće se ogradila od serije o ubistvu slavnog kreatora

Avaz.ba

10.1.2018

Članovi porodice slavnoga italijanskog modnog dizajnera Đanija Versaćea (Gianni Versace) ogradili su se od dugoočekivane američke tv-serije o njegovoj nasilnoj smrti.

Seriju čini devet epizoda, nastala je u produkciji 21st. Century Fox-a, a premijera se očekuje sljedeće nedjelje. Među ostalima, u njoj glume španska glumica Penelope Kruz (Cruz), koja glumi Donatelu Versaće, dizajnerovu sestru i portorikanski pjevač Riki Martin (Ricky).


Reditelj serije je Rajan Marfi, Edgar Ramirez igra Đanija Versaćea, dok Daren Kris glumi Versaćeovog ubicu Endrua Kunanana koji je slavnog dizajnera ubio na stepenicama njegove vile u Majamiju 1997.

Kunana se na početku trailer ponaša kao normalan mladić u dvadesetim godinama, ali vrlo brzo policijska scena prikazuje ga u zastrašujućem svijetlu, otkrivajući da je u svom ubilačkom pohodu iza sebe ostavio tijela četiri muškarca.

Kompanija Versaće “nije učestvovala u nastanku tv-serije”, stoji u saopštenju kompanije objavljenom u ponedjeljak. Na seriju bi trebalo gledati kao na izmišljenu priču, s obzirom na to da knjiga, “Vulgar Favours” na kojoj se priča temelji, nije dobila autorizaciju porodice, stoji u saopštenju.

“Američka krimi priča: Ubistvo Đanija Vesaćea” premijerno će biti prikazana 17. januara u programu televizijske mreže FX.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.