FILM I TV

Zvijezda serije "Stranger Things" sprema se za još jednu veliku ulogu

( AFP)

Avaz.ba

15.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Mlada glumačka zvijezda Mili Bobi Braun (Millie Bobby Brown ), protagonistkinja serije "Stranger Things", dobila je još jednu veliku ulogu koja će joj sigurno donijeti čak i veću slavu. Riječ je o filmskom serijalu zasnovanom na romanima "Enola Holmes Mysteries".

Dok se priprema za treću sezonu popularne serije, 14-godišnjakinja je potpisala ugovor s produkcijskom kućom Legendary Entertainment, prema kojem će igrati glavnu ulogu u adaptaciji serije romana spisateljice Nensi Springer (Nancy Springer).  

Radnja nove serije donosi priču o 14-godišnjoj sestri pozatog detektiva Šerloka Holmsa (Sherlock), Enoli Holms, koja istražuje nekoliko slučajeva nestalih osoba, uključujući i nestanak njene majke. Međutim, mlada zvijezda ne samo da će glumiti u seriji već će biti i dio produkcije.

Osim glavne uloge u "Enola Holmes Mysteries", Mili ćemo sljedeće godine imati priliku da gledamo i u "Godzilla: King of Monsters".  

Mili je mlada nada kojoj kritičari predviđaju uspješnu budućnost. Već sada vrijedi oko tri miliona dolara po filmu, a ova svota bi trebala da se poveća kad napuni 16 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.