FILM I TV

Poznata glumica Beti Vajt proslavila 96. rođendan

Avaz.ba

17.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Foto: Instagram

Beti Vajt (Betty White) prije pet godina našla se u Ginisovoj knjizi rekorda kao glumica s najdužom karijerom. U glumačkom svijetu je punih 78 godina. Davne 1939. se zaposlila na radiju jer su je na audicijama odbijali s izgovorom da "nije fotogenična". Tek je osamdesetih ostvarila ulogu u seriji "Zlatne djevojke", koja je obilježila njenu bogatu umjetničku karijeru.

Slavna glumica danas slavi 96. rođendan. Beti najčešće pitaju koja je tajna dugog života, a ona ima pomalo neobičan "recept".

- Ne jedem doručak, za ručak jedem sendviče. Obožavam hot dog i pržene krompiriće, a sve zalijem dijetalnom Koka Kolom. Svako veče popijem jednu čašu votke, a više od toga popijem jedino kada se nađem s prijateljima - kaže glumica koja uživa u činjenici da je i dalje zaposlena. Naime, kada nije u televizijskom studiju ili na setu neke serije, Beti i dalje volontira u losanđeleskom Zoološkom vrtu.

Osim što radi punom parom, jede i pije ono što voli, kaže da je za njen dug život zaslužan i optimizam.

- Znam da zvuči otrcano, ali uvijek se trudim da vidim smiješnu stranu svega dobrog i lošeg. Brzo mi dosade ljudi koji se žale na sve, to je takav gubitak vremena - rekla je Beti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.