FILM I TV

Objavljen novi trejler za "Tomb Ridera": Nova Lara Kroft mogla bi nadmašiti Anđelinu Džoli

Avaz.ba

20.1.2018

Junakinja videoigara, čijom se ulogom početkom 2000-ih proslavila Anđelina Džoli (Angelina Jolie), vraća se u martu ove godine na velika platna.

U ulozi Lare Kroft gledat ćemo mladu švedsku glumicu Alisiju Vikander (Alicia Vicander), kojan sudeći po upravo objavljenom drugom trejlerun neće iznevjeriti ljubitelje "Tomb Ridera". 

Ulogu Lare Kroft Vikander je prihvatila zbog činjenice da čak i njena majka zna šta je "Tomb Rider", zahvaljujući upravo Anđelini Džoli koja je od junakinje poznate videoigre napravila takvu ikonu.

Dodatni motiv za prihvatanje ove izuzetno fizički zahtjevne uloge bila je mogućnost da se lik prikaže iz više uglova.

"Lara ima fantastičnu kombinaciju osobina - oštra je, pametna, ranjiva i povrh svega toga - razvaljuje! Jednostavno se razlikuje od svih dosadašnjih likova koje sam tumačila. Uzbuđenje na ovom projektu pronašla sam u izazovu savladavanja takve zahtjevne uloge, a vrlo je zabavno pokušavati ući u njenu glavu", izjavila je Vikander za "Vanity fair". 

U trejleru se može vidjeti kako Lara pronalazi snimak koji joj je ostavio njen otac, ekscentrični avanturista koji je nestao dok je bila dijete.

"Postoji organizacija zvana Triniti, koja želi da izvrši globalni genocid. Moraš da ih zaustaviš", govori na snimku Larin otac (Dominik Vest). 

Dvadesetjednogodišnja Lara, koja radi kao dostavljač na biciklu u Londonu, odlučuje da pronađe svoje mjesto povezujući svoju budućnost s prošlošću.

Ostavlja posao i kreće u potragu za posljednjim poznatim odredištem njenog oca, neobičnim grobom na jednom otoku u blizini Japana, prenosi Tportal. 

Na primjedbu kapetana broda da se otok na koji želi da je odveze nalazi usred Đavoljeg mora, Lara odgovara da će to biti avantura, a šta bi tamo moglo da je dočeka kapetan joj dočarava konstatacijom da smrt nije avantura.

Iskrcavanje ne prolazi glatko, i nakon pada u olujno more, Lara dospijeva na otok čiji joj stanovnici ne priređuju dobrodošlicu. Tamo upoznaje i tajanstvenog muškarca (Volton Gogins), koji tvrdi da je tamo završio zahvaljujući njenom ocu. 

Publika će u ovom ostvarenju imati priliku da vidi kako Lara preživljava pad u divlju rijeku, niz vodopade i u nepoznate ponore, a probleme s naoružanim neprijateljima, koji je jure kroz džunglu, rješava u trku, lukom i strijelom.

Novi film će se u kinima širom svijeta pojaviti u martu ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.