FILM I TV

Makoli Kalkin otkrio rastužujući razlog zbog kojeg je okrenuo leđa karijeri

Avaz.ba

23.1.2018

Nakon što je dugo godina izbjegavao medije i muku mučio s ovisnostima o alkoholu i raznim drogama, Makoli Kalkin (Macaulay Culkin) (37) napokon je otkrio razloge svog odlaska iz Holivuda i svog ponekad bizarnog ponašanja kojeg smo bili svjedoci zadnjih godina.

Naime, kako tvrdi Kalkin, njegov otac Kit ga je zlostavljao mentalno i fizički, konstantno ga vrijeđao i prijetio mu rečenicama ''Odradi to dobro ili ću te udariti''. Miješao se u sve i svašta i po cijele dane naređivao filmskoj ekipi kako trebaju raditi svoj posao.

- Sve što je on, moj otac, pokušao ostvariti u svom cijelom životu, ja sam uspio do svoje desete godine zbog čega je on bio ljubomoran na mene - započeo je glumac svoju ispovijest.

Naime, njegovi roditelji rastali su se 1994. godine nakon što je on snimio film ''Richie Rich''. Njihovu rastavu naziva jednom od najboljih stvari koja se ikad dogodila jer je to bio prvi korak do njegovog napuštanja filmske industrije, piše 100posto.hr.

- Jednostavno sam htio odmoriti malo, razmišljao sam na način da se nadam da su svi oko mene koji su to htjeli zaradili svoj novac jer ga više nisam planirao nikome donositi - kaže Makoli.

Kad je imao 15 godina, tužio je svoje roditele jer je smatrao da nisu dobro postupali s njegovim novcem. Izbrisao ih je i kao zakonske skrbnike tako da više nisu mogili kontrolirati njegovo bogatstvo.

Kalkin ne poriče da je imao problema s drogom i pićem, no navodno je to sad sve iza njega. Jedno vrijeme izgledao je poprilično zabrinjavajuće, a pisalo se da je čak pokušao i samoubistvo. Pod utjecajem opijata bio je i uhapšen. 

Jednom je bio u braku, a gotovo devet godina proveo je u vezi s glumicom Milom Kunis koja je danas u braku s Eštonom Kučerom (Ashton Kutcher).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.