FILM I TV

Glumica iz Paramparčadi: Nisam Gulseren, ali jesam majka

Sponzorirani tekst

15.2.2018

Nurgül Yeşilçay smo upoznali kao Gulseren u seriji “Paramparčad“i osvojila nas je na prvi pogled, svojom ljepotom, jednostavnošću i otvorenom osobnošću. Stignete njen lik još detaljnije upoznati radnim danima u 20:50h na OBN-u. 

Nurgül je debitirala na velikom platnu još 2001. godine i od tada je napravila izuzetnu karijeru, od pozorišnih dasaka, preko filmova do sapunica. Iza sebe ima jedan propali brak iz kojega ima sina. Ta životna „uloga“ majke dala joj je vjerat u leđa.

“Nisam osoba koja je zarobljena u prošlosti ili budućnosti. Znam vrijednost postojanja i sreće. Znam kako biti sretna. Turci tek poslije u životu shvate sreću. Zato neprestano kukaju za 'tim danima' ili prošlosti. Takvi me ljudi jako nerviraju. Volim živjeti u svakoj životnoj dobi. Volim pravila života kao male igre. Uljepšavaju život. Otići na odmor i onda tugovati za nekim drugim mjestom, tražiti među ljudima koje volimo neke druge ljude, ne znati vrijednost ljepote proživljenog najveće su nepravde koje možemo učiniti prema sebi i vremenu', opisala je Nurgul sebe.

Nurgul je jedna od onih žena koje, čini se nikada ne stare i uistinu je teško povjerovati da ima 39 godina. Ipak, iskustvo je bilo potrebno kako bi kompleksna uloga majke u seriji „Paramparčad“ bila vjerodostojna. Zbog toga je njen lik odmah postao popularan i žene su ga zavoljele. Gulseren će se razvijati kroz cijelu prvo sezonu u jednu sasvim novu ženu.“Nisam ni shvatila kako se lik mijenja i kako je kao glumica rastem. To je zapravo i najveća kvaliteta ove serije. Topla atmosfera i radnja koja prirodno teče,“ kaže Nurgül.

Već u tekućoj sedmici vidjet ćete kako se Gulseren uvlači Džihanu po kožu i počinje se topiti santa leda oko njenog srca. “Paramparčad“ gledajte i večeras nakon serije“Elif“.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.