FILM I TV

Volim uzbuđenje emisija uživo

E. SKENDEROVIĆ

16.2.2018

Nakon što je javnosti postala poznata kao stanarka „Big Brother“ kuće, simpatična voditeljica Antonija Blaće danas je jedno od najprepoznatljivijih TV lica u našem regionu. Blaće, koja je godinama dio RTL ekipe, ponovo se našla u voditeljskoj ulozi popularnog šoua realnosti. 

 Moj dom

Te davne 2004. godine, prisjeća se Blaće, kada je RTL počeo s emitiranjem prve sezone inačice šoua „Big Brother: Vidi sve“, odlučila se upustiti u nesvakidašnji izazov. Njen život se otad znatno promijenio te već 14 godina uspješno vodi sve emisije koje joj dođu pod ruku, a nedavno je postala i producentica šoua „Život na vagi“.

Iako je njena generacija „Big Brother“ stanara bila najpopularnija, niko od njih nije profitirao niti izgradio tako uspješnu karijeru kao što je to uspjela ova rođena Šibenčanka.

- Mnogi me pitaju s kakvim emocijama sam ušla u novu sezonu "Big Brothera", kao da me deset godina nije bilo, pa se sad vraćam. „Big Brother“ je moja kuća, moj dom i mogla bih ga raditi zauvijek. Previše smo vezani nas dvoje. A i stvarno volim uzbuđenje emisija uživo - priznaje Blaće.

Iako je već dovoljno dugo ispred kamere, voditeljica priznaje da je trema i dalje sastavni dio njenog posla.

- Svaki put nakon što gledaocima kažem „Dobra večer“, imam tremu, ali je vrlo brzo pregazim i nastavim dalje. Kad uđem u studio, osjećam da sam na svom mjestu - iskrena je Blaće.

Mnogo dobroga 

Učešće u šouu „Big Brother“, kako dodaje, donijelo joj je mnogo toga dobroga, no nije sigurna bi li se ponovo upustila u nešto slično kada bi imala priliku.

- Mislim da ne bih, ali ne kao, eto, sad me to iskustvo ne zanima, nego sam svoje iskustvo već prošla i ne znam kako bi bilo da se nisam prijavila tada. To jeste, ne znam bih li se prijavila sada - kazala je Blaće, koja uživa u skladnom braku s vaterpolistom Hrvojem Brlečićem.

Nisam modni frik 

- Pobornik sam toga da svako radi ono što ga veseli. Nisam neki modni frik, trendove baš i ne pratim, odnosno, u svom svakodnevnom životu vjerna sam nekim klasičnim, jednostavnim kombinacijama, kao što su safari, kožna jakna, bijela majica i slično. Ispušem se u emisijama za trendove i prepuštam to profesionalcima, naravno - ističe Blaće.

 Radije biram društvo  psa nego površno ljudsko 

Poznato je da je Blaće veliki ljubitelj pasa te da na društvenim mrežama priznaje da najviše vremena provodi upravo sa svojim psom.

- Ne znam je li pas čovjekov najbolji prijatelj, ali najvjerniji, sigurno, jeste. Obožavam svog psa i često radije biram njegovo društvo nego neko površno ljudsko, ali sve se ipak nadam da čovjek čovjeku može biti važan i najbolji - kaže Blaće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.