FILM I TV

Dejvid Bouvi bio inspiracija za novi film njegovog sina

cdm.me

17.2.2018

Reditelj Dankan Džouns (Duncan Jones) kaže da je njegov novi film “Mute” inspiriran odnosom koji je imao s ocem, pokojnim muzičarem Dejvidom Bouvijem (David Bowie).

Novi naučno-fantastični triler Dankana Džounsa smješten je u budućnost, u Berlin, i u velikoj mjeri se bavi temom roditeljstva. U glavnoj ulozi je Aleksandar Skarsgard (Alexander Skarsgård), a film će biti prikazivan na striming servisu Netflixa od 23. februara, prenosi NME.

- U filmu ima dosta podkonteksta koji ću početi da shvatam tek kako vrijeme bude prolazilo. Veliki dio priče bavi se prirodom roditeljstva. Šta čini dobrog roditelja - izjavio je Džouns za britanski Tajms.

Prvu ruku scenarija je, kako kaže, napisao prije 15 godina i pokazao je svom ocu. Odlučio je da se vrati toj priči pošto je “toliko toga ličnog bilo u njoj”.

Pored toga što je legendarni muzičar u velikoj mjeri bio inspiracija za samu priču, u filmu se pojavljuju i slike koje je Bouvi naslikao tokom svog života u Berlinu 70-ih.

Džouns se takođe prisjetio savjeta koji mu je otac dao, da “mora da uđe u vodu malo dublje od mjesta gdje mu stopala dodiruju dno”.

- To sam uradio sa ‘Muteom’. Napravio sam film koji je pomalo neprijatan i neočekivan, i mračniji nego što bi ljudi očekivali. Bio sam nervozan dok sam ga snimao. Ali nervozan na dobar način - kaže Džouns.

Skarskard kaže da nije slučajnost to što se radnja filma odvija u Berlinu.

- Vidjelo se da je Dankan vrlo uzbuđen što se vratio u taj grad - rekao je glumac za Tajms.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.