FILM I TV

Travolta sprema rimejk mjuzikla ''Grease''

Jutarnji.hr

25.2.2018

Kultni filmski mjuzikl reditelja Randala Klejzera (Randal Kleiser) iz 1978. godine koštao je 6 miliona dolara, a zaradio je 394 miliona dolara. Ovaj blokbaster u junu ove godine slavi 40. rođendan, a tim povodom glavne zvijezde Džon Travolta (John Travolta) i Olivija Njuton-Džon (Olivia Newton-John) pripremaju iznenađenje za obožavaoce.

Kako piše The Mirror, američki glumac, koji je u hit filmu odigrao srednjoškolca Denija Zaka (Danny Zac), već neko vrijeme užurbano radi na rimejku ''Grease''.

Izvor blizak Travolti otkrio je kako će holivudska zvijezda s australskom kolegicom, koja je igrala Sendi Olson (Sandy Olsson), imati specijalni performans povodom rođendana mjuzikla, ali još nije poznato u kojem obliku.

Džon ide i na časove pjevanja kako bi savršeno izveo legendarne singlove iz filma, ''You’re the One That I Want'', ''Summer Nights'', ''Hopelessly Devoted to You'' i druge.

- Još je prerano za iznošenje detalja, ali bit će ovo velika godina! Pošteno ćemo proslaviti 40. rođendan! Već sad bih mogao zaplakati od sreće! - izjavio je nedavno Travolta. 

Šuška se kako su zvijezdama mjuzikla već ponudili i svjetsku ''Grease'' turneju, ali još nema potvrde hoće li se to realizirati.

Ipak, glumac je, otkriva izvor blizak njemu, u nekoliko navrata izrazio želju za sličnim projektom.

- Džon bi s ekipom iz filma najradije preletio svijet i promovirao rimejk ''Grease''. To bi bio ogroman uspjeh - zaključio je neimenovani izvor.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.