OTKRIVAMO

Goran Navojec: Ništa što radi Danis ne može biti loše

Navojec: Snima i u Njemačkoj

E. BAKIĆ

16.3.2018

Snimanje serije „Uspjeh“ u režiji Danisa Tanovića, koju producira HBO, odvija se pod velom tajne.

Nedavno su otkrivena imena nekolicine glumaca koji čine dio ekipe nove serije. Među njima našlo se ime popularnog hrvatskog glumca Gorana Navojca koji će, kako „Dnevni avaz“ ekskluzivno saznaje, igrati jednu od ključnih uloga u „Uspjehu“.

 Kraj maja

Serija se snima u Zagrebu, a naš poziv Navojca je zatekao dok se pripremao za set. Odmah na početku nam je poručio da je ugovorom vezan da ne otkriva ništa i ne iznosi detalje u javnost.

- Istina je da snimam seriju s Danisom Tanovićem, ali trenutno ne smijem mnogo govoriti o tome. S obzirom na to da bi snimanje trebalo biti završeno krajem maja, vjerujem da će tada biti dozvoljeno da iznesemo više detalja – govori nam Navojec.

Dok čeka zeleno svjetlo iz HBO produkcije, Goran nam je ipak kratko otkrio šta publika može očekivati od serije.

- Sama činjenica da Danis Tanović režira seriju puno govori i uvjeren sam da možemo očekivati veliki hit, jer šta on radi, ne može biti loše – poručuje Navojec. 

Strana produkcija

No, osim regionalnih, Navojec niže i inozemne uspjehe. Posljednjih nekoliko mjeseci snimao je četiri sjajna projekta - na Krfu  britansku seriju „The Durrels“, potom se uputio u Njemačku, gdje ga je čekao rad na filmu „Spielmacher“, pa američka serija „Romanoffs“, od koje se mnogo očekuje, i naposljetku ponovo Njemačka i snimanje filma „Sauerkrautkoma“.

- Ove godine radim na tri njemačka filma, a jedan, čije snimanje je završeno, trebao bi imati premijeru početkom aprila, nakon čega ćemo imati više informacija o ostvarenju. Znate kako je sa stranim produkcijama, dok ne izađe u javnost, mi kao akteri nemamo pravo da mnogo otkrivamo o tome – kaže Navojec.

 Kadrovi iz Sarajeva

Ovdašnja publika Gorana Navojca posebno pamti po ulogama Grgeča iz serije „Naša mala klinika“ i Refke iz serije „Lud, zbunjen, normalan“.

- Mnogo sam pričao o ulogama u ove dvije serije. Uvijek kažem da je ekipa bila super. Boravak u Sarajevu neću i ne mogu zaboraviti, bilo je lijepo, družili smo se, jeli, pili, uživali u svakom kadru – ističe glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.