PRIČE IZ HOLIVUDA

Poznata glumica progovorila o prijelomnim trenucima svog života: Spasio me je fakultet

Larisa SARAJLIĆ-RAMOVIĆ

1.4.2018

Bruk Šilds (Brooke Shields) napunit će 31. maja 53 godine, ali glumica, uprkos rodnom listu, žari i pali kao u ranoj mladosti. Na Instagramu se prije nekoliko dana pohvalila fotografijom u bikiniju, a fanovi su komentirali da izgleda bolje nego kad je kao 14-godišnjakinja bljesnula u filmu “Plava laguna”.   

Pratioci na društvenim mrežama tražili su od Bruk da im oda svoju tajnu ljepote, a bilo je i onih koji su je kritizirali i koji smatraju kako za seksi tijelo može zahvaliti plastičnoj hirurgiji.

Porodični život

Mnogi smatraju da je izvor njene ljepote i energije skladan porodični život, dok ona govori kako je s vremenom prihvatila svoje tijelo i naučila voljeti sebe. No, nije uvijek bilo tako.

- Uvijek su me smatrali atletski građenom, u prijevodu velikom. Bila sam jedna od onih velikih. Srećom, danas su mnoge figure prihvaćene - otkrila je u intervjuu za magazin “Health”.

Otkrila je i da voli da se s vremena na vrijeme prepusti uživanju u sladoledu i vinu tako da se unaprijed pripremi za uspjeh, a njen trud se uvijek isplati.

Bruk je i prošlog ljeta oduševila pozirajući u gaćicama i grudnjaku “Calvin Klein” 37 godina nakon što su je proslavile kontroverzne reklame za isti brend. U jednom od spotova izgovara: “Želite znati šta stoji između mene i mojih farmerica “calvin klein”? Ništa.”

Glumica je poslije u svojoj knjizi napisala da ne razumije prašinu koja se podigla zbog tih reklama, jer uopće nisu imale seksualne konotacije.

- Imam obline i danas sam snažnija - dodala je Šilds.

Rekla je kako ne želi da njene kćerke Roan (Rowan, 15) i Grir (Grier 11) još krenu njenim stopama, jer smatra da im obrazovanje mora biti na prvom mjestu.

- Mene je obrazovanje spasilo u tom okrutnom svijetu šou biznisa. Da nisam imala fakultet, sigurna sam da bi me ta nevjerna industrija progutala - priznala je Šilds.

O njoj se pričalo još dok je bila djevojčica, imala je težak odnos sa majkom, zavodila je slavne muškarce. Televizijski debi imala je sa samo 11 mjeseci, kad se kao beba pojavila u jednoj reklami. Na filmu se prvi put oprobala kao tinejdžerka.

 Francuska književnost

Jedna od najljepših žena svijeta bila je u ljubavnim vezama s Albertom od Monaka, Majklom Boltonom (Michael), Andreom Agasijem, s kojim se devedesetih i vjenčala i s kojim je nekoliko godina bila u braku. Danas uživa u drugom braku s glumcem i scenaristom Krisom Henčijem (Chris Hency, 53).

Ipak, sve te pohvale na račun njene ljepote i izgleda ne znače joj, kaže, koliko njeno obrazovanje. Šilds je studirala na Prinstonu, jednom od cijenjenih američkih univerziteta. Francusku književnost diplomirala je 1987.

- No, s obzirom na to da iza sebe imam neko obrazovanje, ne volim da me ocjenjuje samo prema izgledu – često ističe Šilds.

Nesigurna u sebe

Bruk Šilds otkrila je svojevremeno da je bila djevica do 22. godine, jer je bila nesigurna u sebe i svoj izgled. Izjavila je da najviše žali što nije naučila da voli svoj izgled kad je bila mlađa.

- Bila bih više u dodiru sa samom sobom. Ne bih imala problem s težinom. Sve je to bilo povezano – dodala je glumica.

Istina o Agasiju i Džeksonu

Autobiografija Andrea Agasija izazvala je svojevremeno burne reakcije, jer je napisao da je brak s Bruk bila greška, a glumica je poslije izjavila da nikad nije dopustila da njene izjave završe u knjizi i da nisu istinite.

Veliku pažnju u javnosti izazivao je i specifičan odnos Bruk sa Majklom Džeksonom (Michael Jackson). Veza nije bila seksualne prirode nego je, prema njihovim tvrdnjama, bila snažno prijateljstvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.