TV

Prigodni sadržaji na TV Alfa i BHT-u 1

Piše: N. Aj.

6.4.2018

U povodu obilježavanja pravoslavnog blagdana Vaskrsa, BHT 1 emitirat će 8. aprila u 9 sati prijenos vaskršnje liturgije iz Saborne crkve u Sarajevu. Osim toga, pripremili su još prigodnog sadržaja. 

Dokumentarni program “Nemati ništa a imati sve” emitirat će se u 16.15 sati. Riječ je o priči o monahinjama Petropavlovog manastira u Petrovom polju nadomak Trebinja. One su i umjetnice, baštovanke, poljoprivrednice, ali i prave vino, tamjan...

Dokumentarni film “U slavu života” gledaoci mogu pratiti u 16.45 sati.

- Neđo Simić, vitalni 87-godišnjak, i njegova supruga Radojka prvi su povratnici u selo Borke u konjičkoj parohiji. Oni se pripremaju za proslavu Vaskrsa, najvećeg pravoslavnog blagdana. Tople duše i skromne trpeze, čekaju dolazak rodbine i prijatelja. Prvi im dolazi Hasan Đelmo... – kazali su s BHT-a 1.

I Televizija Alfa priredila je poseban program.

- Ugostit ćemo u studiju kompetentne sagovornike, koji će, uz prigodnu muziku i razgovor, obilježiti ovaj blagdan. Program iz studija emitirat će se od 8 do 9 sati, nakon čega ćemo se uključiti u direktan prijenos vaskršnje liturgije iz Saborne crkve u Sarajevu – rekli su s TV Alfa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.