HAYAT PLUS

Hari Slipčević, uspješni Mostarac s adresom u Holandiji, gost Osmana Džihe

Avaz.ba

7.4.2018

Hari Slipičević je rođen u Mostaru, gradu na obalama rijeke Neretve u Bosni i Hercegovini. Toplina i kreativnost tog Mediteranskog grada isklesale su njegovu ličnost. Odrasta i školuje se u svom gradu do početka 90-ih godina prošlog stoljeća. Spletom tragičnih ratnih dešavanja napušta rodni grad sa svojom porodicom i od 1996. godine živi i radi u Holandiji.

Nijmegen je holandski grad koji je Hari iz više razloga odabrao kao idealno mjesto za život sa svojom porodicom.

Nakon svog prvog posla, korisnih poznanstava i savladanog jezika, Hari se odvažio na samostalno pokretanje posla. Otac tri kćerke, po zanimanju ekonomista, uspješno nalazi svoje mjesto u poslovnom svijetu i do današnjeg dana, bavi se biznisom u trgovini sa+ nekretninama.

Poslije 20 godina kompanija „Transart Invest“ bilježi veoma uspješne rezultate poslovanja za koje je sigurno bila potrebna jedinstvena formula.

Kamen u srcu i duši, onaj koji je ponio sa sobom iz Mostara, ostao je njegova vodilja i u poslu u kojem se uglavnom bave i ponose projektima u kojima dominira taj građevinski materijal.

Prije tri godine u sjećanje na svoga oca Nijaza pokreće i vodi "Fondaciju Slipičević", preko koje se bavi humanitarnim radom i podržava pozitivne inicijative u svom rodnom Mostaru i BiH.

U sklopu Fondacije, ustanovljena je godišnja nagrada Nijaz Slipičević, u sjećanje na njegov lik i djelo koje je namijenjeno za mlade i talentirane stvaraoce u Mostaru.

Prije dvije godine objavljuje prve dvije knjige: "Biseri od kamena" i "Mostarac lavljeg srca", napisane za svoju dušu, posvećene preminulim dragim ljudima iz porodice. Nakon značajnog uspjeha prvih knjiga, uspješni biznismen, pasionirani trener samoodbrambene vještine "Krav Maga", odlučuje se posvetiti staroj ljubavi – pisanju.

Tako nastaje roman "Ključ besmrtnosti", prvi dio njegove trilogije. Roman koji je u drugom mjesecu došao na prvo mjesto najprodavanijih naslova na najvećoj bh. online platformi za prodaju knjiga.

Sala hotela ''Van der Valk'' u holandskom gradu Nijmegenu bila je tijesna da primi sve koji su željeli prisustvovati promociji romana ''Ključ besmrtnosti'' autora Harija Slipičevića.

Za predstavljanje romana bili su zaduženi književnik Halil Džananović i Smail Špago, dok je o autoru govorio Denijal Behram. Promociji je prisustvovala i ambasadorica Bosne i Hercegovine u Holandiji Mirsada Čolaković, koja se prigodnim riječima obratila okupljenima.

Slipičević je večeras (subota) gost u emisji „U tuđoj avliji s Osmanom Džihom“, koja je u programu Hayat Plus u 20.45 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.