FILM I TV

Redovna projekcija „Scream for me, Sarajevo“ od 19. aprila

Dikinson prisustvovao pretpremijeri u Londonu

N. Aj.

16.4.2018

Pretpremijera dokumentarca „Scream for me, Sarajevo“ bit će upriličena sutra u sarajevskom „Cinema Cityju“ u 20 sati. Bh. film kreće na svjetsku i bh. kinodistribuciju. 

Film je, također, nedavno prikazan u Londonu, a projekciji je prisustvovao i Brus Dikinson (Bruce Dickinson), frontmen „Iron Maidena“, koji je jedan od glavnih aktera u filmu, s obzirom na to da ostvarenje prati njegov dolazak s bendom u opkoljeno Sarajevo.

- Sutra počinje u Velikoj Britaniji prikazivanje u 150 kina, a od 10. maja igra u Sjevernoj Americi i Kanadi. Tada počinje prikazivanje i u Evropi i Australiji. Redovna projekcija u kinima počinje 19. aprila – govori nam producent Adnan Ćuhara.

Dodao je da je osjećaj nevjerovatan i da je ponosan na cijelu ekipu koja je radila na dokumentarcu „Scream for me, Sarajevo“.

- Ne može čovjek još vjerovati da smo uspjeli napraviti nemoguće i da je ovo priča ispričana koja ide svuda po svijetu. Lijepo je kada vidiš reakcije širom svijeta. Još je nestvarno, ali, evo, dešava se zaista – ističe Ćuhara.



Film prati dolazak Brusa Dikinsona u opkoljeno Sarajevo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.