GLAVNA ULOGA

Zana Marjanović na Festivalu u Kanu s filmom "A Rose in Winter"

Avaz.ba

12.5.2018

Sjajna bh. glumica i zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Zana Marjanović trenutno boravi na čuvenom filmskom festivalu, koji se tradicionalno održava u Kanu.

Marjanović igra glavnu ulogu u filmu "A Rose in Winter" (Ruža u zimi), koji se nalazi u glavnom takmičarskom programu Kanskog festivala.

Reditelj filma Džošua Sinkler (Joshua Sinclair) udružio se s legendarnim kinematografom Vitoriom Storarom u prepričavanju priče svetice Edit Štajn (Edith Stein).

Zana Marjanović glumi sveticu Edit Štajn, koja je rođena u židovskoj porodici, ali je bila ateista sve do kasnijih godina života, kada je prešla na katoličku vjeroispovijest.

Godine 1933. ušla je u karmelićanski samostan u Kelnu i uzela ime sestra Terezija Benedikta od Križa. Bila je profesorica na Pedagoškom institutu u Minsteru. Pisala je knjige o katoličkoj filozofiji. Pet godina kasnije bježi pred nacistima u Holandiju, odakle je 1942. godine deportirana u nacistički koncentracijski logor Aušvic, gdje je ubijena iste godine.


A Rose In Winter _trailer from TriCoast Studios on Vimeo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.