FILM I TV

Doktori upozorili Džeta Lija: Nastavi li snimati, ostatak života provest će u invalidskim kolicima

Index.hr

21.5.2018

Fanovi su zabrinuti za zdravlje Džeta Lija (Jet Li), nakon što se na internetu pojavila njegova nova fotografija, nastala u hramu na Tibetu.

Majstor borilačkih vještina i zvijezda akcijskih filmova još 2013. godine otkrio je da pati od hipertireoze, kao i od srčanih problema, a njegovom stanju nimalo nisu pomogle ni povrede sa seta tokom godina glumačke karijere.

Hipertireoza je stanje u kojem štitnjača proizvodi previše hormona tiroksina, a simptomi uključuju nagli gubitak težine, brz ili nepravilan rad srca, znojenje, slabost mišića, nervozu ili razdražljivost.

Tokom nedavne posjete Tibetu 55-godišnja zvijezda filmova, kao što su „Romeo mora umrijeti“, „Jedan jedini“, „Plaćenici“... zabrinula je fanove svojim izgledom.

Kako piše "The Hollywood Reporter", nakon što je Li otkrio svoje probleme sa zdravljem, njegov doktor objavio je izjavu u njegovo ime u kojoj je rekao kako će ostatak života provesti u invalidskim kolicima nastavi li snimati akcijske filmove.

Nakon toga čak je priznao da ne može dugo vremena ni stajati na mjestu, da bi 2016. izjavio kako se nije povukao iz glume zbog zdravstvenih razloga, već da bi se posvetio humanitarnom radu.

Nakon što je postao poznat u Kini i Hong Kongu, probio se u Holivudu nakon što je glumio negativca u „Smrtonosnom oružju 3“.

Bez obzira na penzionisanje, nalazi se na popisu zvijezda nadolazećeg Diznijevog „Mulana“, koji bi u kina trebao stići 2020. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.