SPEKTAKL

Posljednja Liga prvaka na OBN-u: Direktan prijenos utakmice iz Kijeva

E. BAKIĆ

25.5.2018

Zasigurno jedna od najiščekivanijih utakmica ove sezone je finale Lige prvaka, gdje će se za trofej boriti dvostruki uzastopni prvak Evrope, španski Real Madrid i engleski Liverpul. 

Ljubitelji nogometa u subotu će u 20.35 sati u direktnom prijenosu iz Kijeva imati priliku da na OBN televiziji gledaju ovaj susret. Olimpijski stadion kapaciteta od 70.050 sjedišta, bit će, prema najavama, popunjen do posljednjeg mjesta.

Program će na OBN-u početi specijalnom emisijom u 20 sati, a domaćin u studiju bit će Adrijana Kurtišaj, dok će utakmicu komentirati popularni dvojac Sabahudin Saša Vugdalić i Adis Hadžić. Ovo je, najvjerovatnije, posljednja Liga prvaka na OBN-u.

Šest godina

Kako nam je kazao Vugdalić, ciklus od šest godina prijenosa Lige prvaka na OBN-u se završava.

- Bože zdravlja OBN-u, ali mi prijenos završavamo u subotu, a kako će dalje biti, to ćemo vidjeti, jer ovaj nogometni događaj, prema svemu sudeći, nećemo više prenositi. Detalje ćemo, ipak, znati kad konačnu odluku donesu prvi ljudi kuće – govori nam Saša.

Ističe, da se nije moglo poželjeti bolje finale.

- Iako su mnogi očekivali da će tu biti Bajern, Barcelona ili neko treći, to se nije desilo. Liverpul je, s Jirgenom Klopom na klupi, pokazao šta znači igrati moderan i brz fudbal, a to je rezultiralo time da su u finalu potpuno zasluženo. Engleski klub je, svakako, i prijatno iznenađenje, za mene nije, ali za brojne ljubitelje nogometa jeste. Mislim da će to biti kvalitetna utakmica. Respekt Realu, ali Liverpul je taj koji će dignuti UEFA-inu kantu – iskren je Vugdalić.

Iako je, prema kladionicama, favorit madridski Real, popularni komentator ne vjeruje u te prognoze.

- Nisam čovjek od kladionica i, kao novinar, imam svoje slobodno mišljenje tako da se ne bih miješao u njihova nagađanja. Na koncu, vidjet ćemo kome će vjerovati kladioničari, može se svašta promijeniti, ko zna – kaže Vugdalić.

Treća titula

S druge strane, njegov kolega Hadžić daje blagu prednost madridskom klubu.

- Bit će onako kako su gledaoci naviknuli da bude. Očekujemo zanimljivo finale s obzirom na to da imamo Liverpul koji se dugo nije borio za ovu titulu, a s druge strane, tu je Real, koji je dvije godine zaredom pobijedio i sada želi treću titulu. Vidjet ćemo hoće li im uspjeti. Obično navijači navijaju za one slabije pa pretpostavljam da će Liverpul imati više najvijača, ali to ne znači da će ponijeti titulu – pojašnjava Hadžić.

Realu daje prednost zbog toga što je iskustvo na njegovoj strani.

- To, opet, ne mora ništa značiti. Vidjeli smo kako je cijela sezona čudna i utakmice su bile potpuno otvorene, padalo je mnogo golova pa zato očekujem da će i sutra biti napeto – kaže Hadžić.

Dodaje da mu komentatorski posao nikad nije teško padao.

- Kad radiš ono što voliš tako dugo, onda je sve lakše i jednostavnije. Iskustvo je ono što mi olakšava pripremu za svaku utakmicu. Već šest godina radimo Ligu prvaka i ovo je neki oproštaj s obzirom na to da je od iduće sezone nećemo imati na OBN-u – navodi Hadžić.

Njegova kolegica Adrijana bit će u studiju, ali najvjerovatnije bez gostiju.

- U posljednje vrijeme to baš i nismo prakticirali nego smo pravili zanimljive priloge o samom peharu, gradu domaćinu, finalistima – dodaje Hadžić.

“2Cellosi” će izvesti himnu  

Iz Evropske nogometne asocijacije (UEFA) pripremili su i specijalni program koji će biti prikazan i na OBN-u. Spektakl će otvoriti čuveni dvojac “2Cellos”, koji će na terenu u Kijevu izvesti himnu Lige prvaka. Finalnu utakmicu sudit će srbijanski sudija Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima, a prema procjenama, susret će u TV prijenosu gledati više od 300 miliona gledalaca širom svijeta.

Odlazi li Vugdalić?

Sabahudin Saša Vugdalić mogao bi napustiti OBN nakon završnice Lige prvaka.

- Ne bih mnogo da govorim o tome. Kad bude vrijeme, znat ćete detalje. Kako god bude, lijepo mi je bilo i zaposlenicima na ovoj televiziji svakako želim sreću – poručio je Vugdalić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.