TV DUEL

Ko vodi glavnu riječ u kuhinji, podnose li kritike, kako se nose sa stresom…

E. SKENDEROVIĆ

1.6.2018

Osim što ih spaja isto rodno mjesta Zenica, Dalila Omerović i Miran Karić uhodani su tandem Hayat TV-a. Naime, njih dvoje trenutno zajedno vode ramazanski program - dok Miran priprema ukusna jela, Dalila asistira i pomaže mu da zabavi gledaoce. 

U TV duelu Miran i Dalila odgovorili su na deset pitanja i tom prilikom otkrili su mnogo zanimljivosti, između ostalog, ko bolje kuha, ko vodi glavnu riječ u kuhinji te ko voli imati kontrolu nad situacijom.

1. Ko bolje kuha - Dalila ili Miran?

2. Kako se slažete u kuhinji, ko vodi glavnu riječ?

3. Šta misli Dalila o Miranu, a šta Miran o Dalili?

4. Kad se upale kamere, pomislite na...

5. Kako funkcionirate kao tim?

6. Šta je, prema vašem mišljenju, najteži, a šta najlakši dio voditeljskog posla?

7. Koji TV projekt Dalila naročito pamti, a kako su izgledali prvi Miranovi dani pred kamerom? 

8. Kako reagirate na kritike?

9. Kad niste ispred kamere, kako volite provesti slobodno vrijeme?

10. Na koji način se rješavate stresa?


Odgovara Miran Karić:


1. S obzirom na to da sam ja kuhar, onda moram priznati da bolje kuham od Dalile, ali zato je Dalila majstor pravljenja tope.

2. Što se tiče zajedničkog rada, Dalila i ja se slažemo odlično, a glavnu riječ vodimo oboje. Inače volim da imam kontrolu nad situacijom, a Dalila me pričom nadopunjuje u toku posla.

3. Dalila je jedna divna i nevjerovatno saburli osoba, neko s kim je dosta lako raditi pred kamerom.

4. Kad se kamere upale, pomislim na to koliko mi treba da završim jelo i kako da ga serviram na kraju.

5. Mislim da dobro funkcioniramo kao tim kroz vođenje, rad i organizaciju, nekako imamo sve dobro podijeljeno, a opet uvezano.

6. Najteži dio posla jeste, s moje tačke gledišta, napraviti nešto novo i brzo, a ukusno te uspjeti nagovoriti gledaoce da isto repliciraju.

7. U početku mi je bilo najteže napraviti koordinaciju između priče, objašnjavanja i pravljenja samih recepata. Kasnije, kako su emisije odmicale, postajalo je sve lakše i prirodnije.

8. Iskreno, nijedan kuhar ne voli loše kritike. Svi smo mi pomalo djeca i razmaženi smo, ali ponekad nije loše čuti konstruktivnu kritiku, pa da nešto uradimo, možda, i bolje.

9. Koje slobodno vrijeme? Šalim se, kad ne radim, volim biti sa svojom porodicom.

10. Stres je sastavni dio posla i dobro je pomalo biti napet jer tako ste sigurni da će sve biti kako treba, ali prekomjernog stresa se najbolje rješavam novim kreiranjem.

Odgovara Dalila Omerović:


1. Miran je toliko inspirativan da ću za kratko vrijeme i ja biti sjajna kuharica. Volim njegov stil kuhanja, doista mi prija. To je spoj tradicionalnog i modernog kulinarstva, što je veoma izraženo upravo u „Pripremi iftara“.

2. Uživam raditi s Miranom. Mislim da ni on neće imati ništa protiv kada kažem da ipak ja vodim glavnu riječ. On odlučuje o iftarskom meniju, ali uvijek nađem način da dodam nešto što će zabaviti mene i gledaoce.

3. Veoma sam sretna što imam Mirana za prijatelja. On je izuzetno dobar i odgojen momak. Iako mlad, korača ka životnim izazovima punih pluća, što posebno cijenim. Njegovu kreativnost nije teško prepoznati.

4. Da u tom trenutku morate dati najbolje od sebe, bez obzira na to radite li običnu najavu ili veoma zahtjevnu emisiju. Cilj je jasan, gledaocima pružiti minute kvalitetnog programa, a sve ostalo ostaje do posljednjeg gašenja lampice na kameri.

5. Tim ne činimo samo Miran i ja, puno je više od nas dvoje. Ove sam godine zahvalna na atmosferi koja vlada na setu. Sjajna ekipa snimatelja, cijeli tim u režiji učinio je ovu "Pripremu iftara" zaista zabavnom.

6. Uvijek mi najteže pada vrijeme provedeno u frizerskom salonu i šminkeraju. Kada radite ovaj posao više od deset godina, pomalo se zasitite priprema pred snimanje. Ali onog trenutka kada gledaocima poželim dobrodošlicu, shvatim koliko sam privilegirana jer radim posao koji volim.

7. Pamtim svaki projekt. Od onih prvih, kada sam se upoznala s televizijskim poslom, pa do onih malo većih na kojima sam pekla zanat. Mene se uvijek nekako najviše doticao ramazanski program. Nevjerovatna je ta simbioza mira, dragih gostiju i proaktivnosti koju timski pokazujemo u tom trenutku.

8. Veoma zrelo. Kritiku smatram smjernicom, nikada uvredom. Volim kritike, naravno, uvijek vodeći računa od koga su došle. Kritike ljudi koje volim i poštujem su, možda, najveći poklon za mene. Poslije njih vidim mnogo britkije, korigiram se...

9. Šetajući, odmarajući i družeći se s meni dragim osobama. Najljepše i najkvalitetnije vrijeme provodim sa svojim roditeljima.

10. Stresa se danas veoma teško riješiti. S njim se budimo i ponovo liježemo u krevet. Ali stresa se rješavam vjerovanjem, saburom i dobročinstvom. Probajte, kada ste loše, uradite nešto dobro za nekoga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.