KULTNA SERIJA

Detalji iz serije "Seks i grad" procurili 20 godina kasnije: Svi kokteli su bili lažni, a Keri je po 18 sati provodila na štiklama

Autor: Espreso.rs
07.06.2018 19:05
A
A
A

Smještena i snimana u Njujorku i zasnovana na istoimenom bestseleru Kendis Bušnel (Candace Bushnell) iz 1997. godine, serija "Seks i grad" prati živote četiri zaposlene žene u potrazi za savršenom vezom... i orgazmom! Keri Bredšo (Carrie Bradshaw - Sarah Jessica Parker) piše kolumnu o seksu i odnosima koji vladaju u Njujorku. 

 

Seriju je kreirao Deren Star (Darren Star), a izvršni producent je Majkl Patrik King (Michael Patrick King). 

Hit-serija "Seks i grad" emitirana je od 1998. do 2004. godine, a u tom periodu osvojila je osam "Zlatnih globusa" i sedam "Emija".

Ima šest sezona i 94 epizode, a mi vam predstavljamo nekoliko zabavnih činjenica o "Seks i gradu":

- Svi kokteli u seriji su bili lažni.

- Sara Džesika Parker je u ugovoru zahtijevala stavku koja zabranjuje scene golotinje. Bila je jedina od četiri glavne glumice koja je insistirala na tome.

Da bi igrala ulogu drske crvenokose Mirande, Sintija Nikson (Cynthia Nixon) je morala ofarbati svoju prirodno plavu kosu.

 

- Sari Džesiki Parker je bilo neugodno zbog nekih elemenata "Seks i grada" i razmišljala je o tome da napusti seriju nakon što je pilot-epizoda snimljena.

- Dok je glumila Keri, Sara Džesika Parker je provodila i do 18 sati dnevno u štiklama.  

- Sara Džesika Parker je zadržala 70 posto odjeće koju je nosila u seriji.

- Alek Boldvin (Alec Baldwin) je trebao igrati ulogu koja je na kraju pripala Metjuu Mekonahiju (Matthew McConaughey).

- Peta sezona je bila ograničena na osam epizoda zbog trudnoće Sare Džesike Parker.

- Nataša (Bridget Moynahan), Zvjerkina supruga, uvijek nosi bijelo.

- Iako se serija završila 2004. godine, i dalje možete da odete na autobusku turu inspiriranu "Seks i gradom". Tura je toliko popularna da radi sedam dana u sedmici, a među stanicama su pekara "Magnolija" i stepenice ispred Kerinog stana.

- U 2012. je stan u kome je Keri živjela prodat za više od devet miliona dolara.

- Čuvena baletska suknja koju je Sara Džesika Parker nosila bila je njena ideja, pronašla ju je u sobi sa kostimima. Sada je uramljena i visi u kancelariji Majkla Patrika Kinga.

- Kim Katral (Kim Cattrall) je dva puta odbila ulogu Samante. Na kraju ju je dečko Derena Stara ubijedio da pruži šansu seriji.

- Kerina adresa je Istočna 73. ulica broj 245, Samantina je Gansevurt ulica broj 300, Šarlotina Park avenija broj 700 a Mirandina Zapadna 83. ulica broj 331. Nijedna od ovih adresa ne postoji u stvarnosti.   

- Mnoga umjetnička djela u domu Aleksandra Petrovskog zapravo pripadaju glumcu koji ga tumači.

- Prvi pas koji je igrao Pita se plašio Džona Korbeta (John Corbett), tako da su morali nabaviti novog.