ZAVRŠNICA

Maja Miralem i Dejan Kukrić čitaju misli jedno drugom

Miralem i Kukrić: Najdugovječniji voditeljski par

Piše: N. AJNADŽIĆ

9.6.2018

Posljednje izdanje emisije „Konačno petak“, za desetu sezonu, bit će emitirano 8. juna u 17.45 sati na BHT 1. Tada će urednici i voditelji Maja Miralem i Dejan Kukrić u studiju ugostiti regionalnu muzičku zvijezdu Željka Joksimovića. 

60 minuta

- Gost koji je izazvao najveće interesiranje ove godine je sigurno Zdravko Čolić. Imali smo to zadovoljstvo da Čola bude baš opušten i pričljiv. Ali, mi zaista ne razdvajamo goste na taj način i trudili smo se da pružimo priliku i neafirmiranim, mladim bendovima, izvođačima. Smatramo da je to također uloga javnog servisa. Željeli smo da petkom popodne priuštimo 60 minuta zabave našim gledaocima – govori Miralem.

Ističe da loših momenata nije bilo, jer, kako kaže, kada radiš nešto toliko dugo, naučiš se nositi sa svim, a faktor rizika uvijek postoji. Kukrić je dodao da su za kraj ostavili pravu poslasticu.

- Naravno, Željko Joksimović nije prvi put naš gost, ali Maja i ja se radujemo ponovnom susretu s njim. Kuhat ćemo zajedno "bez stresa", a bit će tu još nekih iznenađenja za naše gledaoce - kaže Kukrić.

Njih dvoje važe za jedan od najboljih voditeljskih parova u našoj državi koji skoro da čitaju misli jedno drugom.

- Ne znam jesmo li jedan od najboljih, ali najdugovječniji zasigurno jesmo. I to što trajemo toliko dugo, govori puno, jer gledaocima ne možete podvaliti. Oni su ti koji prepoznaju i vrednuju jeste li dobri ili ne, žele li vas gledati ili ne. Televizija, odnosno kamera sve razotkriva. Maja i ja nikada nismo potcjenjivali našu publiku niti joj podilazili - ističe Kukrić.

Različite ljestvice

Njih dvoje su jedno drugom dali najvišu ocjenu za jubilarnu sezonu. Doduše, svako prema svojoj ljestvici, ali se svede na isto. Dejan je Maju ocijenio čistom desetkom, a Maja...

- Dejanu dajem ocjenu pet plus. Šta drugo reći, a ne pogriješiti - kroz smijeh je rekla Miralem.

Puno vremena zajedno

- Dejan i ja svaki dan provodimo mnogo vremena zajedno. Imam običaj reći da sam više provela s Dejanom vremena nego s mužem i djetetom zajedno. Ne umara me Dejan, ali od posla, generalno, kao i svi, i ja se poželim odmoriti. I on i svi koji provodimo silne sate zajedno u redakciji – kaže Miralem.

Zasluženi odmor

- Na odmor samo ide „Konačno petak“, mi svi radimo skoro cijelo ljeto, jer Revijalno-muzički program BHT 1, u saradnji s drugim redakcijama, priprema za svoje gledaoce uzbudljiv ljetni program. Ali, vjerujem da ćemo nekad između naći i period za zasluženi ljetni odmor – ističe Kukrić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.