FILM I TV

U Zagrebu pala posljednja klapa serije Danisa Tanovića: “Uspjeh” će se emitirati krajem godine na HBO-u

E. B.

10.6.2018

Posljednja klapa dugoiščekivane HBO-ove serije “Uspjeh”, koju režira bh. oskarovac Danis Tanović, pala je prije nekoliko dana.  

Serija je snimana u Zagrebu, a riječ je o prvom projektu ovog tipa u cijeloj regiji te je okupio brojne glumce iz bivše Jugoslavije. Među akterima su se našli Marija Škaričić, Uliks Fehmiju, Iva Mihalić, Goran Bogdan, Toni Gojanović, Jasna Žalica... Scenarij potpisuje Marjan Alčevski, a direktor fotografije je Erol Zubčević, koji je za “Dnevni avaz” otkrio neke detalje sa snimanja.

- Sve je super prošlo, bilo je, svakako, naporno i dugotrajno, ali dobro je. Ova serija je novo iskustvo za Danisa i mene, bit ću neskroman i reći da smo se dobro snašli s obzirom na to da prvi put radimo za ovaj medij. Iskreno, nadam se da će biti dobro prihvaćena i da će je publika voljeti – govori nam Zubčević.

Ne krije da je postojala zabrinutost, jer je u pitanju velika svjetska produkcija, koja ima svoja pravila.

- Nas dvojica smo do sada bili više orijentirani na film, a serija sadrži nešto drugačije, mnogo se brže radi i manje je vremena. Ima, svakako, i sličnosti, ali eto, vidjet ćemo kakav će biti krajnji rezultat i jesmo li dobili ono što smo željeli – poručuje Zubčević.

Otkriva nam da bi prikazivanje trebalo početi krajem godine na kanalu “HBO Adria”.

- Hoće li se nešto promijeniti, ne znam. Sada slijedi montiranje pa postprodukcija i ti neki finalni rokovi. Najveća razlika je u tome što svjetske produkcije imaju pare pa za njih ograničenja i ne postoje – navodi direktor fotografije.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.