FILM I TV

Film s Emili Ratajkovski i zvijezdom ''Igre prijestolja'' kritičari uništili zbog "besplatne golotinje"

Scena iz filma

Avaz.ba

15.7.2018

Radnja novog filma Natalije Dormer (Natalie) - Margari Tajrel (Margaery Tyrell) u ''Igri prijestolja'', za koji supotpisuje i scenarij, uključuje slijepu pijanisticu Sofiju, koja se nađe usred misterije ubistva nakon što njena komšinica Veronika (Veronique) Emili Ratajkovski (Emily Ratajkowski) umre.

I dok taj opis zvuči kao normalna premisa holivudskog trilera, ''In Darkness'', koji je režirao Antoni Bajrne (Anthony Byrne), izazvao je kontroverze među kritičarima zbog, kako su to nazvali, "besplatne golotinje", odnosno golotinje bez prave motivacije i razloga, piše mediji.

''The Hollywood Reporter'' za film je tako napisao da ima "generičku priču", ali i "hrabre stilističke mehanizme", kao što je presijecanje scene religijskog pranja tijela s fotografijama Sofije ispod tuša.

Rogerebert.com film je nazvao "sadističkim", dok je ''The Guardian'' napisao da je riječ o "trashy krimiću koji fetiše pronalazi posvuda".

No, Natalija Dormer ne slaže se s kritikama. 

- Mora biti seksualnosti u power playu trilera. Svi smo tjelesni. U ovom filmu scena seksa, koja je za mene bila scena vođenja ljubavi, metafora je način kako se moj lik povezuje s ulogom Eda Skreina (kolega iz ''Igre prijestolja'', op a.). Scena pod tušem, također, pokazuje tetovaže na tijelu mog lika i jasno vam je da nije ona za koju mislite da je - rekla je za ''The Guardian''.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.