FILM I TV Umro u svom domu okružen suprugom Anom i cijelom porodicom

Britanski glumac preminuo je u 74. godini, uzrok još nepoznat

24sata.hr
05.08.2018 20:13

Foto: Instagram

Menadžer glumca i zabavljača Berija Čaklija (Barry Chuckle) potvrdio je danas da je Beri umro u dobi od 73 godine. Pravo ime mu je bilo Beri Dejvid Eliot, a uzrok smrti još je nepoznat, iako je u posljednje vrijeme često boravio po bolnicama. 

Here's to you #barrychuckle RIP.

A post shared by Jim Barter (@jimbarter) on

- S velikom tugom porodica saopćava da je Beri mirno umro u svom domu okružen suprugom Anom (Anna) i cijelom porodicom - izjavio je njegov menadžer. Decenija je radio uz mlađeg brata glumca, Paula Eliota (70). Pojavio se u 300 epizoda jedne od najdužih dječjih serija na britanskoj televiziji, 'The Chuckle Brothers'. 

Par je postao poznat po svojoj komediji, a Beri je s Paulom nedavno snimio i novu seriju pod nazivom 'Chuckle Time'. Međutim, Beri se nije osjećao najbolje pred kraj snimanja, a ljetni je posao otkazan dok je odmarao na zahtjev doktora. Nažalost, nedugo nakon toga, njegovo se zdravlje pogoršalo.

- Nisam izgubio samo brata, izgubio sam pozorišnog partnera koji je bio uz mene svih ovih godina i svog najboljeg prijatelja - rekao je njegov brat Paul.

Beri ostavlja 50 godina smijeha kao svoje nasljedstvo cijelome svijetu. Međutim, njegova karijera dosegla je vrhunac lansiranjem 'Chuckle Visiona', serije koja je imala 21 sezonu tokom 22 godine, a završila 2009. godine.

- Porodica bi htjela izraziti zahvalnost mnogim ljudima koji su bili obožavatelji 'The Chuckle Brothers'. U ovom trenutku neće biti nikakvih dodatnih komentara i bilo bi jako zahvalni da se u ovom najtežem trenutku poštuje privatnost Berijove porodice - dodao je menadžer u saopćenju.  

NA VRH