FILM I TV

Venecija oduševljena Lady Gagom: Film "Zvijezda je rođena" oduševio kritičare

Blic.rs

1.9.2018

Jučer je bio dan Lady Gage na Lidu.

Junakinja najnovije verzije filma "Zvijezda je rođena" (A Star Is Born), u kojoj je Bredli Kuper njen partner i reditelj, Lady Gaga je oduševila kritičare svojom glumom a fotografe svojom ekstravagantnom haljinom na svečanoj premijeri.

Gagi je ovo prva glavna filmska uloga, a Kuperu prva režija, ali i prvi put da je pjevao ispred koncertne publike.

- Bila je to istinska razmjena. On me je prihvatio kao glumicu, ja njega kao muzičara – rekla je Gaga na konferenciji za medije.

Priča je poznata, jer je do sada nekoliko puta adaptirana za film: stara zvijezda pomaže mlađoj da uspije u muzičkoj industriji, dok se između njih razvija romansa. U verziji iz 1954. igraju Džudi Garland i Džejms Mejson a iz 1976. Barba Strajsend i Kris Kristoferson.

- Sa sigurnošću možemo reći da je to priča koja je izdržala test historije i koja dira ljude svuda u svijetu. Priča o ljubavi, ljudskim padovima i zavisnosti - dodala je muzičarka.

U Kuperovoj verziji on je roker Džekson Mejn koji se džinom i pilulama bori protiv demona i zaljubljuje u Ali (Gaga), konobaricu sa snovima da postane kantautorka ali su joj rekli da ne može zbog izgleda.

- Na početku filma Ali je poptuno digla ruke od sebe. Kada sam ja odlučila da želim da budem profesionalna pjevačica, imala sam 19 godina i vukla sam svoj klavir od jedne do druge birtije. Stvarno sam vjerovala u sebe. Ali ne vjeruje u sebe. Tek će je veza sa Džekom vratiti u život - objasnila je Gaga.

Kuper je u nju, priznaje, unio osjećaj ranjivosti.

- Već na prvom susretu i probnom snimanju ponio je sa sobom vlažne maramice za skidanje šminke i prešao mi preko lica. Za nekoga ko baš nije uvijek pun sampouzdanja, on me je učinio da se osjećam slobodnom. Laserski je fokusiran dok radi. Snimanje je bilo kao san. Moglo je da bude 100 ljudi u prostoriji i 99 da ne vjeruje u mene, ali Bredli je bio ta jedna osoba koja je vjerovala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.