NOVOSTI

Lejdi Gaga i Bredli Kuper zajedno u filmu: Glumac uvrijedio pjevačicu na snimanju

Izazivaju komentare i senzaciju gdje god da se pojave

Lejdi Gaga i Bredli Kuper u filmu "Zvijezda je rođena". Screenshot

CDM

14.10.2018

Film "Zvijezda je rođena" i dalje puni novinske stupce širom svijeta, a glumac i reditelj Bredli Kuper (Bradley Cooper) i pop zvijezda Lejdi Gaga (Lady Gaga) izazivaju komentare i senzaciju gdje god da se pojave.

Gotovo svakodnevno u medijima osvane priča sa snimanja rediteljskog debija poznatog glumca koji je glavnu ulogu povjerio Gagi, kojoj je ovo prvi put da glumi u filmu.

Njih dvoje glume zvijezdu Džeksona Mejera (Jackon Mayer, Bredli) koji otkriva talenat kod nesigurne pjevačice (Gaga) i pomaže joj da uđe u šoubiznis.

Iako je postojao scenario, Kuper se toliko "uživio" u ulogu da je krenuo s improvizacijom, a jedan njegov komentar upućen Eli (Ella), koju glumi Gaga, pjevačica je lično doživjela pa ju je povrijedio.

Riječ je o sceni u filmu u kojoj se Eli kupa u kadi, a pijani Džekson (Kuper) ulazi u kupatilo i krene da je vrijeđa, sve dok joj u jednom trenutku ne kaže da je ružna. Upravo taj komentar o njenom izgledu nije se nalazio u scenariju, a sama Gaga priznala je u intervjuu za "The Independent" da je šokirani izraz na njenom licu bio stvaran, budući da je ona i u stvarnom životu vrlo nesigurna u sebe i svoj izgled.

- Kada lik kojeg glumim krene pričati koliko se ružnom osjeća, e to je bilo stvarno. Ja sam ta koja je nesigurna. Volim da propovijedam drugima, ali sama se toga rijetko pridržavam - izjavila je pjevačica za "LA Times".

Svoje viđenje o komentari koji nije bio u scenariju dao je i sam Kuper u intervjuu za "news.com.au":

- Mislim da nije bila svjesna te posljednje riječi koju joj je Džek uputio. Sjećam se da smo imali dva ponavljanja i imao sam dobar osjećaj o sceni, ali, kao i većinu dana, mislio sam da možemo još i bolje, stoga smo snimili još jednom. Džek je postao otvoreniji i scena je bila teška i mučna, a njena reakcija je bila savršena.

Ipak, kako tvrdi, prije snimanja nije niti najmanje kalkulirao šta će i kako ona praviti.

- To nije bio dio gdje jedan glumac želi izvući nešto iz drugog. To je jednostavno bio razgovor dvoje likova. Džekson ju je jednostavno u tom trenutku u potpunosti razotkrio. To je bilo nešto što je ona prije podijelila s njim, o tome kako se ružnom osjeća, i nema tu neke priče. No, zato što smo se oboje osjećali tako dobro glumeći zajedno, bilo je pomalo i osobno, a niti u jednom trenutku nije bilo nasilno ili bilo šta slično.

Bredli je priznao da je scena iz kupatila bila teška za snimiti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.