ODLAZAK NAJVEĆE

Milena Dravić zbog stavova o raspadu Jugoslavije skoro 20 godina nije radila na TV-u

Nikada nije prisvajala prostor tadašnje SFRJ

Arhiv

Agencije

15.10.2018

Cijeli region u noći sa subote na nedjelju potresla je vijest o smrti jedne od najvećih glumica Milene Dravić. Milena nikada nije pristajala da je svrstaju bilo gdje osim među glumce i zbog toga je bila na udaru mnogih.

U intervjuu za "Al Jazeeru" u martu 2015. rođena Beograđanka kazala je da nikada nije prisvajala prostor tadašnje Jugoslavije.

- Ja sam Beograđanka, rođena Beograđanka s Dorćola. Kao Beograđanka u tadašnjoj državi, u kojoj sam puno radila i gdje su me u svakoj sredini primali božanstveno, nikad taj prostor nisam prisvajala, gdje god da sam odlazila. To je bio naš prostor, a ja sam bila zahvalna što su me ljudi svugdje jako lijepo dočekivali i ispraćali. I vraćala se kući - u Beograd. To je neka moja temelja pripadnost - Beograđanka, Dorćolka. To je nešto što je moje, moje ime i prezime u svim tim podjelama - rekla je slavna glumica. 

Ona je teško podnijela raspad bivše zajedničke države i ratne sukobe koji su uslijedili. No, to nju nije udaljilo od kolega i prijatelja.

- Prosto mi je bilo neshvatljivo... U prvim danima uopće nisam mogla vjerovati. Nisam dala sebi da prekinem sve one moje osjećaje niti koje sam imala sa svim svojim prijateljima i saradnicima, ne samo glumcima i redateljima. Naravno, vidjela sam užase tog rata, ali nijednog trena mi nije padalo na pamet da bilo koga i bilo što okaljam, očajna što se to tako dogodilo, što je sve tako završilo i što je sve ovako kako je danas - istakla je Milena. 

Takvi stavovi koštali su je angažmana na TV-u.

Bila sam i na televiziji, ali me je televizija upravo zbog mog stajališta o događajima iz devedesetih ''kaznila'' i dugo, skoro 20 godina, ovdje nisam uopće ništa radila - rekla je u jednom intervjuu slavna glumica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.