TV LEGENDA

Saša Zalepugin: Ne želim učestvovati u ovim vremenima

Početkom prošle godine išao je na operaciju kuka, a danas se, kako ističe, odlično osjeća

Zalepugin: Hvalili su me s razlogom

Razgovarala: Nerma AJNADŽIĆ

21.10.2018

Saša Zalepugin (87), Sarajlija sa zagrebačkom adresom, jedan od najpopularnijih TV voditelja i urednika iz vremena bivše Jugoslavije, danas, zajedno sa suprugom Tihanom Harapin-Zalepugin, modnom agenticom, živi daleko od televizije i drugih medija.

Dobro sam

Vrijeme mu okupira istraživanje uzroka i posljedica štetnih zračenja na ljudsko zdravlje, a kako nam kaže, to mu itekako ide od ruke. Za “Dnevni avaz” ipak se prisjetio svojih televizijskih angažmana i slave, ali se osvrnuo i na današnje TV programe, zdravlje, kao i na svoje rodno Sarajevo.

Početkom prošle godine išao je na operaciju kuka, a danas se, kako ističe, odlično osjeća.

- Dobro sam. Nemam nikakvih zdravstvenih problema. Imam nešto novo, a to je kuk. I to je jedino što imam novo, sve je ostalo po starom. Dobro sam, zaista – govori nam Zalepugin.

Saša i Tihana nedavno su proslavili i 26. godišnjicu braka, a ukupno 31 godinu svoje ljubavi.

- S velikim zadovoljstvom smo proslavili godišnjicu, i to na Hvaru, ali smo i u Zagrebu imali proslavu sa prijateljima. Tihana mi je uvijek bila velika podrška. Imam divnu suprugu i još divniji brak – iskren je Zalepugin.


Iako je ispred kamera proveo divne trenutke, danas se ne želi time baviti.

- Za mene je televizija davno svršeno vrijeme. Sada se bavim nečim sasvim drugim i, na moju sreću, nemam više nikakve veze s televizijom. Zovu me ponekad za neke angažmane, ali ja, jednostavno, ne želim to više da radim. Ima tu malo i onoga da mi je dosadilo. Druga su vremena, u kojima ja, jednostavno, ne želim sudjelovati – ističe Zalepugin.

Tokom karijere, osvojio je brojne nagrade, ali mu najviše, ipak, znače one koje je dobio od publike.

- Sve su me mogući listovi iz svih zemalja bivše Jugoslavije hvalili. Dobro, vjerovatno s razlogom. Moram reći da ne žalim ni za čim, jer sve što sam napravio, mislim da sam uradio dobro. S velikim uspjehom sam to odradio. Evo, i sami vidite rezultate, to da me vi nakon toliko godina ponovo zovete, dokazuje da je nešto ostalo u zraku. Ostalo je dobro sjećanje – kaže Zalepugin.

Drugi grad

Dodaje da bi se danas mogao baviti voditeljskim poslom samo kad bi htio.

- Ne može izblijediti nešto što ste radili 30 ili 40 godina. To je ostalo zabetonirano u glavi, samo sa mnogo više saznavanja, iskustva i ideja nego što su bile ranije. Sada imam drugi način razmišljanja i okupacije tako da se televizijom više ne bavim, ali je gledam, naravno. Uživam u onim stvarima za koje mislim da su dobre. To je moj jedini odnos s televizijom – kazao nam je Zalepugin.

U rodno Sarajevo, kaže, za sada ne planira doći.

- Iako bih rado. Sarajevo je meni ostalo pri duši kao mjesto gdje sam rođen, gdje sam živio, volio i družio se. Mnogo uspomena me veže za Sarajevo. Naravno da se promijenilo. Nije ni moguće drugačije. Sve se mijenja pa i taj grad. Naravno, to nije ono Sarajevo koje ja znam i u kojem sam živio. To je sasvim neki drugi grad. Ali, i treba tako biti – zaključuje Zalepugin.

Kako neutralizirati štetna zračenja

- Nakon više od 30 godina proučavanja problema i zaštite ljudskog zdravlja od štetnih zračenja koja nas okružuju, našao sam način kako neutralizirati štetna zračenja i hvala Bogu da sam to uspio napraviti tako da imam već jedan tim koji to radi. Imam i veze u inozemstvu sa partnerima. Dosta se uspješno sve to širi – govori Zalepugin.

Dobro i loše

- Danas se televizija ipak mnogo više razvila i sve je više zanimljivih stvari. Tu ima nepregledno more dobrih emisija, ali ima i onih katastrofalnih. Ima i jednog i drugog, kao i u životu i oko nas. Sve se svodi na isto, dobro i loše – iskren je Zalepugin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.