ŠOKANTNO Tod La Turete poznat po ulozi u seriji ''Better Call Saul''

Glumac lagao 20 godina: Nisam veteran, sam sam sebi odsjekao ruku

Avaz.ba
02.11.2018 11:50

Tod La Turete (Todd La Tourrette), glumac poznat po ulozi u seriji ''Better Call Saul'', priznao je kako već 20 godina laže da je ratni veteran te je šokirao svijet kada je otkrio da je sam sebi odrezao ruku.

Sve je učinio, po vlastitom priznanju, da bi dobio bolje uloge i unaprijedio karijeru glumca.

- Odsjekao sam sebi ruku pilom. Bio sam u jednoj psihotičnoj epizodi -  izjavio je glumac za KOB4.

La Turete je potom lagao da je ratni veteran, a to mu je omogućilo da dobije uloge u slavnim serijama kao što su ''Better Call Saul'', ''Manhattan'' (2015.), ''Longmire'' (2014.), ''A Bird of the Air'' (2011.), ali i u filma Džordža Klunija (George Clooney) ''Muškarci koji bulje u koze'' (2009.).

Bio sam nečastan. Znam da ću ovim ubiti svoju karijeru i, ako neko misli da ovo činim zbog lične pouke, to nije slučaj - kazao je on. 

Kako tvrdi, ne može više živjeti s krivnjom koju osjeća, a priznao je sve da bi ohrabrio druge koji imaju mentalne poteškoće da uzimaju lijekove, idu na terapije, da im se ne bi dogodila ekstremna psihotična epizoda kao njemu.

- Moć je u vašim rukama. Uzmite lijekove odmah ujutro. Tako da ovaj, ovaj put mog života ne mora biti i vaš. Zapamtite, sve se desi brzo... prebrzo - zaključio je La Turete.

NA VRH