KOMPLEKSI

Tom Kruz ostao bez uloge jer je prenizak: To ga je dotuklo

Ipak neće glumiti u franšizi filma ''Jack Reacher''

Kruz: Bori se s kompleksima. AFP

BBC

15.11.2018

Holivudski glumac Tom Kruz (Cruise, 56) ipak neće glumiti u franšizi filma ''Jack Reacher'', kao što je to na početku bilo planirano, piše BBC. Britanski autor Džejms D. Grant (James), poznatiji pod imenom Li Čajld (Lee Child, 64), priznao je da će Toma zamijeniti drugi glumac jer je ovaj ''prenizak''.

U bestseleru po kojoj će serija biti snimana Ričard je visok čak 195 centimetara. Kruz, kako tvrdi Čajld, nije znao da će njegova visina od 170 centimetara biti problem kad su dogovarali snimanje. Iako ga je glumio u prva dva filma, bivšeg vojnog istražitelja Džeka Ričera (Jack Reacher) ovaj put će utjeloviti neko drugi.

Ovo nije prvi put da Tom zbog svoje visine ima problem u filmskoj industriji. Naime, Kruz se od samog početka karijere bori s kompleksima zbog centimetara, a nedavno je priznao da se s godinama počeo i dodatno ''smanjivati''. 

To je očito bio dovoljan razlog da holivudski glumac izgubi ulogu u serijalu koji bi uskoro trebao početi sa snimanjem. Njegovi prijatelji otkrili su da ga je to ''dotuklo'', a na setovima često stoji na raznim povišenjima. 

Također, godinama nosi cipele sa specijalnom unutrašnjom platformom, koja ga čini višim nego što zaista jeste. 

- Volim raditi s Tomom i cijenim njegov rad. Bez obzira na njegov veliki glumački talent, on jednostavno nema visinu koju bi morao imati za ovu ulogu - objasnio je svoju odluku za BBC Li Čajld.

Dodao je da su se čak i čitaoci žalili kad se počelo nagađati da bi upravo Kruz mogao glumiti u serijalu.

- Čitaoci ipak imaju pravo, Ričardova visina je vrlo važna za radnju, zbog čega ćemo pronaći glumca koji odgovara glavnom liku romana. Iako smo na početku mislili napraviti još jedan film s Tomom, na kraju smo ipak odlučili napraviti televizijski serijal - dodao je Čajld za BBC.

Koji bi ga glumac trebao zamijeniti u serijalu, još nije poznato.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.