ŽIVOT Glumac progovorio i o karijeri

Rade Šerbedžija u Americi uhapšen zbog alkohola: Svi su brujali o skandalu, a sada je otkriveno šta se zapravo desilo

Pronađena flaša viskija u njegovom autu

Blic.rs
26.11.2018 09:02

Šerbedžija: Uspio u Holivudu

Foto: Arhiv

Iako su strani mediji prenijeli da je Rade Šerbedžija krivudao putem i da je pronađena flaša viskija u njegovom autu, otkriveno je šta se zapravo dogodilo te noći.

 - Mene su zaustavili i izmjerili 0,8 promila alkohola u krvi, a to je granica. Međutim, tražili su mi da napravim neke glupe poteze, koje nisam mogao učiniti zbog bola u leđima i onda su zaključili da je valjda ta mala doza alkohola kod mene značila da sam u nemogućnosti da dalje vozim, pa su me isključili iz saobraćaja. Ali dobro, to su odmah američke novine objavile, znači da nisam nepoznat - našalio se Šerbedžija i dodao da sebe ne vidi kao boema:

''Nikada nisam bio boem, samo ne volim mnogo ove oficijelne i službene stvari. Više volim tako nešto na svoju ruku. Više volim da odem u tihu kafanu nego u veliku kafanu. Više se volim družiti s nepoznatim ljudima nego poznatim. Nosim stare šešire, stare košulje, ali znam da se ponašam i u smokingu - kaže poznati umjetnik.

Šerbedžija važi za jednog od najuspješnijih glumaca s naših prostora koji su uspjeli u Holivudu.

- U jednom trenutku sam odigrao film "The Saint", a to je tada bio najveći film u svijetu. Igrao sam tog milionera i zlikovca i postao sam negativac. Međutim, svima se svidio taj zao lik, da sam dobio odlične kritike, tako da je to jedan od razloga što često dobivam slične uloge - navodi Rade i otkriva kako je uspio ostati svoj.

''To je jedna od osnovnih stvari - da se čovjek drži svoga puta i da se rukovodi time što mu nalažu njegovi stavovi. Svjestan sam da sam kao mlad čovjek znao možda da nerviram svojim stavovima i izjavama ljude koji misle drugačije. Zapravo, sve više što sam stario, manje sam to radio i na neki način dozvoljavam da ljudi različito misle o mnogim stvarima -  kazao je, između ostalog, Šerbedžija.

NA VRH