LEGENDA

Kolege se opraštaju od Gregurevića: Jedini pravi glumac, hvala za svaki kadar

Ivo Gregurević. Agencije

Index.hr

3.1.2019

Ivo Gregurević bio je glumačka legenda. Kolege glumci su ga izuzetno cijenili, a njegova smrt potresla je mnoge od njih, koji su se oprostili na društvenim mrežama.

Od Gregurevića oprostila se Anja Šovagović-Despot.

- Golubice bijela, što si nevesela, golubice bijela što si nevesela? Kako ne bih, jadna, nevesela bila, kako ne bih, jadna, nevesela bila? Kad moj golub bijeli od mene se dijeli, kad moj golub bijeli od mene se dijeli. On sad ljubi lice druge golubice, on sad ljubi lice druge golubice. Druge golubice, moje drugarice, druge golubice, moje drugarice.... - napisala je uz zajedničku fotografiju.

Oprostio se i glumac Emir Hadžihafizbegović.

- Napustio nas je veliki čovjek i glumac. Moj veliki prijatelj i filmski partner Ivo Gregurević. Hvala mu za sve što je ostavio ljepoti filmske umjetnosti i hvala mu za svaki kadar koji smo uradili zajedno. Bog neka upkoji tvoju dobru dušu, Ivo moj plemeniti. Tvoj EMIR - poručio je.

- Svaki put kad bih se vratila s intervjua s nekom holivudskom zvijezdom, jedan kolega bi uletio u montažu i pitao: "Je l' Ivo Gregurević? Nije? Ma džaba ti intervju, pa on je jedini pravi glumac." I tako godinama. Otišao je još jedan od velikih. Počivao u miru - napisala je i novinarka Antonija Mandić.

- Prošla je godina bila bolna, zauvijek su otišli najveći. Nadala sam se da će 2019. biti sretnija! I odmah, na početku, napušta nas veliki, najveći Ivo Gregurević, dečko iz Donje Mahale. Hvala ti, dragi Ivo, na svim ulogama, na danima koje si u bolnici proveo uz svog prijatelja Ivu - Ivandu, Magdaleninog oca. Nastavite vas dvojica i Gore razgovarati o filmovima, o Savi, o vašoj plovidbi gumenim čamcem od Zagreba do Orašja, tamo neke sedamdeset i osme... Počivaj u miru. Za nas ćeš živjeti dok mi živimo - napisala je Julijana Matanović.

- Samozatajan, tih ...a onda odjednom ispričane priče da samo ne trepneš nego slušaš i guštaš. Nekoliko puta sam imala čast biti u kadru s velikanom. Utremirana, ali hrabra jer je uvijek imao neki savjet ili pošalicu. Neki mir da će sve biti dobro. Od puno prizora i događaja nikad neću zaboraviti sliku Ive i glumačke muške ekipe u Lici u zanosu, a Karakas im svira na harmonici. Ivo ganut i galantan. A i dugi Ivin zagrljaj nakon premijere Kino Lika u Puli i...ah..tužna sam... Ivo je baš bio frajer u pravom smislu... Zahvalna, želim ti miran san - poručila je glumica Areta Čurković.

Glumica Nataša Janjić prisjetila se njihovog druženja 2015. godine te kratko napisala: "Ivo :("

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.