FILM

"Escape Room" od 7. februara u BiH

Ovaj film u našu zemlju donosi "Con Film", zvanički zastupnik studija "Sony" za BiH

Promo

Piše: N. Aj.

5.2.2019

Hit tiler "Escape Room" bit će na repertoaru bh. kina od 7. februara.

Društvena igra u kojoj grupa igrača u tematski uređenom prostoru zajedničkim snagama rješava zagonetke, u jednom trenutku postaje stvarna borba za život.   

Kada šestero stranaca dobije misterioznu pozivnicu za ono što misle da je još jedan uobičajeni "Escape room", objeručke je prihvate, pogotovo kada shvate da dobitnik osvaja i novčanu nagradu. No, kazna za neuspješno izvršeni zadatak je smrt.

Vrlo brzo članovi tima shvate da se ovaj put ne radi o klasičnoj bezopasnoj igri niti su oni slučajnim odabirom dobili svoje pozivnice. Svi igrači su međusobno povezani, svatko od njih nosi sa sobom tajnu i svaka tajna rješenje je jedne zagonetke. Oni moraju zajedničkim snagama i vještinama povezati sve kockice i riješiti nikad opasniju igricu. 

Režiju potpisuje mladi američki reditelj Adam Robitel, a u naslovnim ulogama pojavljuje se pledaja nadolazećih zvijezda koje čine Dobora An Vol (Deborah Ann Woll), Nik Dodani, Tajler LAbin (Tyler Labine)... 

Na američkim kino blagajnama početkom januara ove godine ostvario je zaradu od 18 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja, dok se do sada kreće prema cifri od 50 miliona dolara.

Ovaj film u našu zemlju donosi "Con Film", zvanički zastupnik studija "Sony" za BiH. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.